Πέντε tips που αν ακολουθήσετε θα σας κάνουν να δείχνετε πολύ πιο νέες

Πέντε tips που αν ακολουθήσετε θα σας κάνουν να δείχνετε πολύ πιο νέες

Ας το παραδεχτούμε: όλες θέλουμε να γυρίσουμε πίσω στην εποχή που ήμασταν 20 και το δέρμα μας έδειχνε τέλειο ακόμα κι όταν είχαμε ξενυχτήσει. Αυτό όμως είναι το μόνο που μας λείπει, γιατί σίγουρα δεν θα θέλαμε να ξαναζήσουμε τη φάση του να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε με τη ζωή μας κ.ο.κ. Οπότε, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ουσιαστικά είναι να αναλάβουμε δράση, γιατί πιστέψτε μας τα  tips που ακολουθούν μπορούν να μεταμορφώσουν κυριολεκτικά την επιδερμίδα σας και να σας κάνουν να δείχνετε πιο νέες.

  1.     Ενισχύστε την παραγωγή κολλαγόνου, αφού χωρίς αυτό το δέρμα σταματά να δείχνει σφριγηλό. Από κάποια ηλικία και έπειτα, ο οργανισμός μας σταματάει να το παράγει επαρκώς, οπότε οι κρέμες με ρετινόλη είναι must.
  2.     Καταπολεμήστε τις ελεύθερες ρίζες, καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά. Η βιταμίνες A και C, καθώς και το συνένζυμο Q10 πρέπει να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι σας.
  3.     Ενυδατώστε σε βάθος το δέρμα σας, καθώς αν δεν το κάνετε, το ίδιο δεν μπορεί να θέσει σε λειτουργία τους μηχανισμούς ανάπλασης του, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να δείχνει γερασμένο.
  4.     Κόψτε το κάπνισμα, γιατί ο καπνός καταστρέφει μεταξύ άλλων το κολλαγόνο, τα οιστρογόνα και την ελαστίνη που κάνουν το δέρμα να δείχνει νεότερο και λαμπερό.
  5.     Αποφύγετε τα γλυκά, αφού η κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Πηγή : UNIQUE