Ορέστης Καρυδάς – «Το χρήμα, η δόξα και οι τοξικές γυναίκες»

Ορέστης Καρυδάς – «Το χρήμα, η δόξα και οι τοξικές γυναίκες»

Θα τον χαρακτήριζα σαν ένα «αριστοκράτη» ηθοποιό. Ένας νέος που σε μαγνητίζει με το βλέμμα, σε μαγεύει με όσα λέει, σε σαγηνεύει με τους τρόπους και το ήθος του αλλά κυρίως σε εντυπωσιάζει με το ταλέντο του. Ο Ορέστης Καρύδας , συμμετέχει στην παράσταση   «BLUE JASMINE» αλλά δεν τον ελκύουν γυναίκες τοξικές και επικίνδυνες όπως αυτήν. Θα υποδυόταν οποιοδήποτε ρόλο για τα χρήματα αν και προτιμά τη δόξα  και δεν έλεγε όχι στο YFSF.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑ

Ορέστη μου , η νέα θεατρική σεζόν σε βρίσκει να συμμετέχεις στην  παράσταση ,  «BLUE JASMINE» ; Θα μας μιλήσεις λίγο για αυτήν ;

Είναι ένα ψυχογραφικό έργο του Woody Allen που περιγράφει λεπτομερώς τις ανθρώπινες σχέσεις όταν φτάνουν στα όρια τους. Η διασκευή έγινε από την Ελένη Ράντου και την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Σταμάτης Φασουλής.

 Όταν μου έγινε η πρόταση να συμμετέχω σε αυτή,  είπα ναι χωρίς δεύτερη σκέψη. Ήταν τόσο δελεαστικό να γίνω μέρος ενός τέτοιου «σύμπαντος» τόσο καυστικά δραματικού, τόσο ακραίου και τρυφερού ταυτόχρονα. Στο έργο όπως και στην παράστασή  η εμμονή συγγενεύει με την κανονικότητα και την ισορροπία  και η ιστορία ξετυλίγεται σε ένα πλαίσιο εύθραυστο γεμάτο ανατροπές.

Σε γοητεύουν γυναίκες που μοιάζουν με την Jasmine;

Καθόλου. Δεν έχουν καμία «λειτουργικότητα»  και συνήθως είναι τοξικές και επικίνδυνες.

 Έχεις  κάποιο ρόλο απωθημένο; 

Τον ομώνυμο χαρακτήρα από το πορτραίτο του Dorian Gray του Oscar Wilde

 Οι μονόλογοι είναι πρόκληση για εσένα; 

Οποιαδήποτε θεατρική πράξη/δράση είναι πρόκληση για εμένα. Οτιδήποτε με υποτάσσει στην ανεπανόρθωτη φθορά της έκθεσης, έχει ενδιαφέρον είτε αυτό λέγεται μονόλογος, είτε θεατρικό έργο σε τέσσερις πράξεις και 10 πρόσωπα.

Εκτός από το θέατρο σε βλέπουμε και στην σειρά του Άλφα Ελλάδος, «Έλα στη θέση μου» . Δεν φοβάσαι ότι θα βαρεθείς να υποδύεσαι αυτό το ρόλο για δυο συνεχόμενες χρονιές ή ότι θα βαρεθεί το κοινό τον Iαν; 

 Κάθε στιγμή είναι μια προσωπική αποκάλυψη. Όχι δεν φοβάμαι ούτε το ένα ούτε το άλλο. 

 Το θεατρικό κοινό διαφέρει από το τηλεοπτικό κοινό ;

 Η πρόθεση διαφέρει. Το ένα επιθυμεί να γίνει συνένοχο με τη σκηνική δράση, το άλλο βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας από αυτό που συμβαίνει. 

 Θα συμμετείχες στο YFSF;

 Φυσικά.

 Ποια τα αγαπημένο σου μουσικό κομμάτι;

 To adagietto από την 5η Συμφωνία του Mahler.

Αν κάποια από τις δουλειές στις οποίες συμμετείχες δεν πήγαινε καλά , πως θα αντιδρούσες;

 Μου έχει συμβεί. Παραμένω ψύχραιμος και εκτελώ με επαγγελματισμό αυτό το οποίο καλούμαι να κάνω. Δεν έχω επιλογή . Προτεραιότητα έχει η παράσταση και όχι εγώ.

Θα έκανες και κάποιο ρόλο που δεν σου αρέσει για τα χρήματα και μόνο;

Φυσικά.

Δόξα ή χρήμα;

 Δόξα

To θέατρο έχει περισσότερες προκλήσεις από την τηλεόραση;

 Εντελώς. Το θέατρο είναι απρόβλεπτο, κατακλυσμικό και γίνεται για την ψυχή σου. 

ΦΩΤΟ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΣΤΟ INSTAGRAM .

(φωτογραφία παράστασης  NDP PHOTO AGENCY )