ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ AppHelp4SMEs ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ AppHelp4SMEs ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση για το Σύστημα Μαθητείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Κύπρο, που διοργάνωσε τοΥπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με τους εθνικούς εταίρους του Ευρωπαϊκού Έργου AppHelp4SMEs. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδεσης, εκπρόσωποι των επιμελητηρίων Λεμεσού και Πάφου, της ΠΟΒΕΚ και του Intercollege καθώς και εργοδότες και μαθητευόμενοι.

Ο Δρ ΗλίαςΜαρκάτζιης, Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, παρουσίασε τις αλλαγές που έγιναν τα τελευταία χρόνια στο Σύστημα Μαθητείας, καθώς και τις νέες προοπτικές που ανοίγονται για το μέλλον. Ο κύριος Χρίστος Αναστασιάδης, Διευθυντής του ΕΒΕ Λεμεσού αναφέρθηκε στις αδυναμίες που παρουσιάζει σήμερα το σύστημα και στην ανάγκη για την καλύτερη προετοιμασία των μαθητευομένων για την αγορά εργασίας, έτσι ώστε να αυξηθεί το ενδιαφέρον των εργοδοτών για τη μαθητεία, ενώ ο Δρ Μαυρομούστακος, Εκτελεστικός Διευθυντής του IntercollegeΛευκωσίας, αναφέρθηκε στηνκρίσιμη σημασία της διασύνδεσης της βιομηχανίας με την επαγελματικήεκπαίδευση και κατάρτιση με στόχο τον ευρύτερο εκσυχρονισμό της εκπαίδευσης στην Κύπρο.

ΟPaulWarner και η CherylSwales, εκπρόσωποι του AELP, του οργανισμού επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης του Ηνωμένου Βασιλείου, παρουσίασαν τις αξιοσημείωτες μεταρρυθμίσεις που έγιναν στο Σύστημα της χώρας τους, και ανάλυσαν τις αποτελεσματικές πρακτικές,εστιάζοντας στον ρόλο και την αποφασιστική συμβολή των εργοδοτών. Επίσης, σε μία συζήτηση με τον Δρα Μαρκάτζιη και τους δύο ομιλητές από το Ηνωμένο Βασίλειο,εντοπίστηκαν οι διαφορές ανάμεσα στα δύο συστήματα και έγιναν συστάσεις για την πιο αποτελεσματική λειτουργία του Συστήματος Μαθητείαςστην Κύπρο. Επίσης, στην εκδήλωση εργοδότες και μαθητευόμενοι παράθεσαν τις θετικές τους εμπειρίες από το Σύστημα Μαθητείας.

Μετά τις παρουσιάσεις ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης ανάμεσα στους φορείς υλοποίησης του έργου Apphelp4SMEs και εκπροσώπους της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης,με θέμα την ενίσχυση της Υπηρεσίας Στήριξης της Μαθητείας η οποία παρέχεται από το ΕΒΕΛ, ΕΒΕΠ και την ΠΟΒΕΚ και στοχεύει στην ανάπτυξη ποιοτικών θέσεων εργασίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ όπως επισκεφτείτετην ιστοσελίδαwww.apphelp4smes.eu/

Category BRANDS