Ο Mahmood κέρδισε με το «Soldi» το San Remo 2019 κι εκπροσωπεί την Ιταλία στη Eurovision!

Ο Mahmood κέρδισε με το «Soldi» το San Remo 2019 κι εκπροσωπεί την Ιταλία στη Eurovision!

Μία ακόμα διοργάνωση του ιστορικού φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού του Sanremo, η 69η κατά σειρά, πέρασε στην ιστορία, αφήνοντας αρκετά καλές εντυπώσεις από πλευράς τόσο επιπέδου τραγουδιών όσο και ποιότητας θεάματος.

Επί πέντε συνεχείς βραδιές, τα φώτα της δημοσιότητας ήταν στραμμένα στην ομώνυμη μικρή πόλη της ιταλικής επαρχίας της Λιγουρίας και, πιο συγκεκριμένα, στη θεαματική σκηνή του Teatro Ariston – του χώρου που έχει αποτελέσει το «σήμα κατατεθέν» του δημοφιλούς φεστιβάλ εδώ και αρκετά χρόνια.

Οι παρουσιαστές του Sanremo 2019, Claudio Baglioni, Virginia Raffaele και Claudio Bisio με το ιδιαίτερα σκερτσόζικο ύφος τους, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, όλοι οι διαγωνιζόμενοι ερμηνευτές άφησαν το στίγμα τους προσφέροντας και φέτος μια πληθώρα από αξιοπρόσεκτες μουσικές προτάσεις, ενώ και οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι πρόσθεσαν τη δική τους «πινελιά», φροντίζοντας ώστε να διατηρηθεί αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών.

Οι τρεις πρώτοι στη βαθμολογία ερμηνευτές, o Ultimo , oι Il Volo και o Mahmood, πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, τον super-final, όπου εκεί οι προηγούμενες βαθμολογίες μηδενίστηκαν και πραγματοποιήθηκε εκ νέου ψηφοφορία με το ίδιο μικτό σύστημα που περιγράφηκε παραπάνω. Με βάση τα αποτελέσματα της δεύτερης και καθοριστικής ψηφοφορίας, το Top-3 ήταν:

01. Mahmood
02. Ultimo
03. Il Volo

Έτσι, λοιπόν, ο μεγάλος νικητής του φεστιβάλ Sanremo 2019 είναι o Mahmood με το τραγούδι Soldi.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει του κανονισμού του φεστιβάλ Sanremo 2019, παραχωρείται αυτόματα στο νικητή το δικαίωμα να εκπροσωπήσει την Ιταλία στον επερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision, εφόσον το επιθυμεί. Εάν αρνηθεί, ωστόσο, η κρατική τηλεόραση της Ιταλίας, RAI, θα απευθύνει πρόσκληση στον καλλιτέχνη που επιθυμεί η ίδια. Ωστόσο, ο νικητής Mahmood, αποδέχθηκε τη πρόταση/πρόσκληση και έτσι θα είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, ερμηνεύοντας τη συμμετοχή της χώρας «Soldi».

Ο Ιταλός τραγουδιστής γεννημένος στο Μιλάνο με καταγωγή από την Αίγυπτο, τον περασμένο Δεκέμβριο, κέρδισε την πρώτη βραδιά του Sanremo Giovani 2018 ως πρωτοεμφανιζόμενος ερμηνευτής με τo τραγούδι «Gioventù bruciata«. Έτσι, όπως όριζε ο κανονισμός, ο νικητής είχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει στο Sanremo 2019 με νέο τραγούδι.

Πηγή: ogaegreece.com