Ο Justin Bieber υψώνει τη φωνή του απέναντι στο ρατσισμό

Ο Justin Bieber υψώνει τη φωνή του απέναντι στο ρατσισμό

Το προνόμιο της φήμης του χρησιμοποιεί ο Justin Bieber για να διαδώσει το μήνυμα της ενότητας, ενάντια στο ρατσισμό.

Ο Justin Bieber είναι επί μακρόν στόχος κριτικής για ορισμένες από τις αμφιλεγόμενες συμπεριφορές του. Έχει κατηγορηθεί για αδιάκριτο δανεισμό πτυχών του μαύρου πολιτισμού για τη μουσική του και την εικόνα του, ανεξάρτητα από το περιεχόμενό τους, ενώ έχει βρεθεί σε μπελάδες λόγω ρατσιστικών αστείων.

Ωστόσο, αυτό που ζήτησαν όλοι από τον Justin Bieber ήταν να γίνει καλύτερος. Πολλές συμπεριφορές του μπορεί να αποδόθηκαν σε νεανικά λάθη, αλλά πολλές ήταν απλά ένας κρίκος σε μία μακρά αλυσίδα παρόμοιων συμπεριφορών από άλλους αστέρες, οι οποίοι δανείστηκαν πολιτιστικά σημασίες σύμβολα και τα απέρριψαν όταν δεν τους ήταν πλέον χρήσιμα.

Στην περίπτωση του Καναδού pop star, πολλοί ήθελαν να υψώσει ανάστημα υπέρ των συγκεκριμένων περιθωριοποιημένων ομάδων, αντί να τις χρησιμοποιεί μόνο ως στηρίγματα όταν είναι βολικό.

Όπως φαίνεται, ο 23χρονος τραγουδιστής αρχίζει να το συνειδητοποιεί. Χωρίς προτροπή, χωρίς προειδοποίηση και φαινομενικά χωρίς κανένα κίνητρο, ο Justin Bieber δημοσίευσε το σύνθημα «Black Lives Matter» στο λογαριασμό του στο Instagram, μαζί με ένα μήνυμα όπου χρησιμοποίησε το προνόμιο της φήμης του προκειμένου να τοποθετεί εναντίον της αδικίας.

«Είμαι ένας λευκός Καναδός και δε θα μάθω ποτέ πώς νιώθεις να είσαι Αφροαμερικανός, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι είμαι πρόθυμος να παλέψω και να χρησιμοποιήσω τη φωνή μου για να ρίξω φως στο ρατσισμό, επειδή είναι πραγματική κατάσταση και είναι περισσότερο διαδεδομένη τώρα από ό,τι έχω δει ποτέ στη ζωή μου… είμαστε όλοι παιδιά του Θεού και είμαστε ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ», έγραψε ο Justin Bieber.