Ο Διονύσης Τσακνής στο @ Θέατρο Ριάλτο στις 15/2

by Νίκος Παπασταύρου | 11/02/2019 09:00

[1]

Ύστερα από την κυκλοφορία του νέου του CD “BandieraRossa – Ψηλά μέσα στη Βροχή”, παίρνει ώθηση για ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι.

[2]

Ο Διονύσης Τσακνής μας προσκαλεί όλους, να τραγουδήσουμε, να θυμηθούμε τα παλιά και να ζεστάνουμε παρέα με τις πιο όμορφες μελωδίες τα κρύα βράδια του χειμώνα, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα γεμάτο από τις μεγαλύτερες και διαχρονικές πλέον επιτυχίες του, ως και τα τραγούδια της νέας του δισκογραφικής δουλειάς.

 Μετά από παύση δύο χρόνων, ο Διονύσης θα παρουσιάσει για περιορισμένο αριθμό συναυλιών, που θα δοθούν σε Ελλάδα και Κύπρο, μια συναυλία αναφορά στο παρόν και το μέλλον της rock  μουσικής. Πάνω απ όλα όμως θα παιχτούν τα καινούργια τραγούδια του ,μετά από 8 χρόνια έρχονται να προστεθούν στη μεγάλη του δισκογραφική  συνεισφορά στο Ελληνικό τραγούδι.

Μαζί του η Δήμητρα Κελεκίδη, σε τραγούδια που η δικιά της γενιά αγάπησε και είναι έτοιμη να πάρει την σκυτάλη από τους παλιότερους.  Επίσης θα τους συνοδεύουν 4 εξαιρετικοί μουσικοί, που θα μας διασκεδάσουν και θα μας θυμίσουν την Ελλάδα που χάσαμε, την Ελλάδα που αγαπάμε…. την μουσική Ελλάδα της νιότης μας!  Στο πρόγραμμα θα ακούσουμε όλες τις μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες του Διονύση,  καθώς  και  τραγούδια  φίλων του.

Μουσικοί: Δημήτρης Μπαρμπαγάλας – κιθάρα, Δημήτρης Μπέλλος – πιάνο, Δημήτρης Φροσύνης – μπάσο, Γιάννης Ράλλης – τύμπανα.

Ο Διονύσης Τσακνής εμφανίστηκε στη δισκογραφία το 1982[3] με τον δίσκο H Mπαλάντα Του Ταξιδιώτη. Έκτοτε, ακολούθησε μια πολύχρονη και πετυχημένη πορεία στο Ελληνικό τραγούδι. Πορεία η οποία, πέρα από δημιουργική είναι και πολύπλευρη αφού περιλαμβάνει 27 δίσκους και 2 CD single, μουσική για πολλές θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Το 1995[4] έκανε μάλιστα την πρώτη του απόπειρα στο χώρο του βιβλίου, εκδίδοντας ένα διήγημα με τίτλο Υπό προθεσμία, ενώ από την ίδια χρονιά άρχισε να συνεργάζεται ως αρθρογράφος στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία[5].

Ο Διονύσης Τσακνής έχει κερδίσει τρία βραβεία για τη μουσική του —δύο για το θέατρο και ένα για το τραγούδι—, ενώ έχει να επιδείξει πλήθος συνεργασιών με σημαντικούς συνθέτες, στιχουργούς και τραγουδιστές. Διετελεσε προεδρος της ΕΡΤ απο τις 26 Μαΐου 2015 μεχρι τις 4 Οκτωβριου 2017.

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΡΙΚ & Ραδιόφωνο Active 107.4

Με τη συνεργασία: Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων &Νηπιαγωγωγών

            Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών

Θέατρο Ριάλτο,  Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, ώρα 20:30

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45

Εισιτήρια: € 18 /14

E-ticket: www.rialto.com.cy[6]

Endnotes:
  1. [Image]: http://www.music.net.cy/wp-content/uploads/2019/02/Δ_ΤΣΑΚΝΗΣ.jpg
  2. [Image]: http://www.music.net.cy/wp-content/uploads/2019/02/Untitled-6.png
  3. 1982: https://el.wikipedia.org/wiki/1982
  4. 1995: https://el.wikipedia.org/wiki/1995
  5. Ελευθεροτυπία: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%84%CF%85%CF%80%CE%AF%CE%B1
  6. www.rialto.com.cy: http://www.rialto.com.cy

Source URL: http://www.music.net.cy/o-dionysis-tsaknis-sto-theatro-rialto-stis-15-2/