Ο  ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΜΩΡΟ

Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΜΩΡΟ

Καθώς οι ζωές μας γίνονται όλο και περισσότερο εξαρτώμενες από την τεχνολογία και η γραμμή μεταξύ ημέρας και νύχτας θολώνει με την αυξανόμενη κουλτούρα 24/7, ο διαλογισμός μπορεί να μας βοηθήσει  να “απενεργοποιηθούμε” και να πάρουμε έναν καλό ύπνο.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι χρειαζόμαστε τουλάχιστον έξι ώρες ύπνου για να βοηθήσουμε την εγκεφαλική  λειτουργία  και την ικανότητά μας στην μάθηση καθώς και την πρόληψηπροβλημάτων  ψυχικής υγείας, παχυσαρκίας και διαβήτη.

Η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών όπως η τηλεόραση ή το τηλέφωνό  πριν τον ύπνο έχει αποδειχθεί ότι καταστέλλει τα επίπεδα μελατονίνης που είναι ζωτικής σημασίας για έναν υγιή νυχτερινό ύπνο. Η μελατονίνη είναι η ορμόνη που ελέγχει τον κύκλο ημέρας-νύχτας και το ρολόι του σώματος. Εάν τα επίπεδα μελατονίνης είναι πολύ χαμηλά, το σώμα μπορεί να μην μπορεί να “απενεργοποιηθεί” τη νύχτα.

Ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που διαλογίζονται έχουν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα αυτής της ορμόνης και σε μια ξεχωριστή μελέτη, όσοι διαλογίζονταν, βρέθηκαν να έχουν κατά μέσο όρο 98% περισσότερη μελατονίνη στο σύστημά τους.

Ο διαλογισμός FISU έχει μια συγκεκριμένη τεχνική που διεγείρει την επίφυση που εκκρίνει τη μελατονίνη στο σύστημά μας σε πιο σημαντικές ποσότητες. Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να έχουμε εμμονή με τη χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών μας, αλλά είναι μια καλή αντιστάθμιση.

Η αϋπνία είναι αποτέλεσμα της ασταμάτητης λειτουργίας στηνκοινωνίας μας και της ανικανότητάς μας να”απενεργοποιούμαστε”. Μέσω του διαλογισμού, μπορούμε να  “απενεργοποιούμαστε” εντελώς, και να βλέπουμε τα προβλήματά μας ως προκλήσεις, και τότεδεν θα μας απασχολούν τόσο πολύ και δεν θα παίζουν στο μυαλό μας όταν πηγαίνουμε στο κρεβάτι. Χρειαζόμαστε τον ύπνο για να μαςαναζωογονεί  και για  να απολαμβάνουμε τανέα επερχόμεναπου η μέρα έχει να μας προσφέρει.

Είναι εύκολο – επιτρέψτε μου να σας δείξω πώς …

Από The Meditation Guru – Rajesh Ananda