Νίκος Πορτοκάλογλου – Ελευθερία Αρβανιτάκη: Πρώτη φορά μαζί στη σκηνή

Νίκος Πορτοκάλογλου – Ελευθερία Αρβανιτάκη: Πρώτη φορά μαζί στη σκηνή

Ήταν 2001 όταν ο Νίκος Πορτοκάλογλου για τις ανάγκες του soundtrack της ταινίας του Σωτήρη Γκορίτσα «Μπραζιλέρο» συναντήθηκε με την Ελευθερία Αρβανιτάκη με αφορμή το χορευτικό «Τι λείπει, τι φταίει».

Μετά και την τελευταία συνεργασία τους στο δίσκο της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, «9+1 ιστορίες», όπου ο Νίκος Πορτοκάλογλου υπογράφει στίχους και μουσική στο τραγούδι «Καταστροφή κι ελπίδα», αποφάσισαν φέτος το χειμώνα να ανταλλάξουν μελωδίες και μικρόφωνα, σε μουσική σκηνή στο Γκάζι.

Μια από τις κορυφαίες ερμηνεύτριες και ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους τραγουδοποιούς, ενώνουν το σπουδαίο τους ρεπερτόριο και ξεκινούν τις εμφανίσεις από 27 Νοεμβρίου στο «ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ LIVE STAGE» με τίτλο παραστάσεων «Όλα αρχίζουν εδώ…».

Στήνουν ένα ντουέτο αχώριστο, που μοιράζεται συνεχώς τη σκηνή και παίζει ένα παιχνίδι μουσικών ανταλλαγών βάση των καταβολών τους. Τα τραγούδια της Ελευθερίας Αρβανιτάκη που έχουν αφήσει τη δική τους σφραγίδα στη σύγχρονη ελληνική μουσική, τραγούδια σπουδαίων στιχουργών, ποιητών και συνθετών, παντρεύονται με τα ξεχωριστά τραγούδια του Νίκου Πορτοκάλογλου, που είναι γεμάτα ηλεκτρισμό κι ευαισθησία. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνουνται και τα καινούργια τραγούδια των δύο καλλιτεχνών. Μία μίξη Ανατολής και Δύσης με κύριο συστατικό τις προσωπικότητες των δύο.

Μαζί τους οι μουσικοί: Χρήστος Αλεξάκης (πλήκτρα, τρομπόνι), Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσο), Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα), Γιάννης Κυριμκυρίδης (πιάνο-πλήκτρα), Νίκος Μέρμηγκας (μπουζούκι, λαούτο, λάφτα), Δημήτρης Τσάκας: σαξόφωνο, κλασσική κιθάρα.

Ακούστε το «Καταστροφή κι ελπίδα» με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, σε στίχους και μουσική Νίκου Πορτοκάλογλου

 

Τα live
«Όλα αρχίζουν εδώ…»
Νίκος Πορτοκάλογλου – Ελευθερία Αρβανιτάκη

ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ LIVE STAGE: Κασσάνδρας 19 (Ιερά οδός και Σπ.Πάτση), Βοτανικός, τηλ. 210 3473835
Ώρα έναρξης: 22.30