Νικός Πολυδερόπουλος: «Ότι θέλω να θυμάμαι το χαράζω μέσα μου»

Νικός Πολυδερόπουλος: «Ότι θέλω να θυμάμαι το χαράζω μέσα μου»

Ένα «τατουάζ» του Άλφα Ελλάδος μας έφερε σε επαφή μ’έναν τηλεοπτικό κατά συρροή δολοφόνο, τον ταλαντούχο ηθοποιό Νίκο Πολύδερόπουλο. Έναν νεαρό που πιστεύει στη θεία δίκη, που δεν θέλει να νιώθει θυμό και που πιστεύει πως μόνο μια καλή πρόταση για δουλειά δεν αρκεί για να τον κρατήσει Κύπρο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑ

Νικόλα μου φέτος σε βλέπουμε να υποδύεσαι έναν serial killer στη σειρά του Άλφα Ελλάδος «τατουάζ» ;

Ναι , υποδύομαι τον Ορφέα, έναν serial killer. Ένα παιδί, που τα παλαιότερα βιώματα του, τον έκαναν να αλλάξει . Όσα πέρασε και όσα ένιωσε του έχουν κάνει μεγάλο κακό. Είδε τη μάνα του να σκοτώνει τον πατέρα του και να φέρνει στο σπίτι τους εραστές της. Αυτή η συμπεριφοράς της , τον έκανε να πιστεύει πως όλες οι γυναίκες είναι άπιστες και δεν αγαπάνε τα παιδιά τους. Το είδε «ιεραπόστολος και βγαίνει να καθαρίσει τον κόσμο από τέτοιες γυναίκες. Είναι ένας μανιακός δολοφόνος με αισθήματα μικρού παιδιού.

Σκέφτηκες τι θα έκανες εσύ στη θέση του Ορφέα ;

Είναι λίγο περίεργο, γιατί συμπεριφέρομαι και αντιδρώ βάση του σεναρίου. Το σενάριο θέλει να έχει αυτή η συμπεριφορά.

Εγώ σαν λογικός άνθρωπος θα προσπαθούσα να φτιάξω τον εσωτερικό μου κόσμο και να αγαπήσω τον εαυτό μου για να μην κάνω κακό στους υπόλοιπους ανθρώπους. Ο Ορφέας κάνει κακό στους άλλους γιατί δεν αγαπά τον εαυτό του και καταπιάνεται από τους άλλους. Ο Ορφέας στηρίζεται στην Ελένη, νιώθει πως δεν έχει ζωή χωρίς αυτή, πως μόνος του δεν μπορεί να επιβιώσει.

Ψάχνει την αγάπη που δεν του την έδωσε κανείς. Προσπαθεί να γαντζωθεί από τους άλλους.

Ο Ορφέας λοιπόν νιώθει ότι είναι τιμωρός. Μπορούμε όμως εμείς να τιμωρούμε ; Αυτό δεν είναι δουλειά του Θεού ;
Ναι , ακριβώς .

Αν κάποιος σου έκανε κακό, θα του έκανες και εσύ ;
Μια ροή πραγμάτων οδηγεί σε κάποιες καταστάσεις. Για παράδειγμα αν μου κλέψει κάποιος την κοπέλα σημαίνει αυτή είχε φύγει ‘ήδη από εμένα . Εγώ δεν θεωρώ ότι είμαι τιμωρός , πιστεύω στη θεία δίκη και πως απ’ τα λάθη μας μαθαίνουμε. Αν με πειράξει κάποιος σημαίνει εγώ του το επέτρεψα. Πιστεύω πως ο θυμός επιστρέφει από εκεί που έρχεται όποτε δεν θυμώνω αλλά ούτε και θέλω το θυμό τον άλλων. Αν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου και τον σέβεσαι δεν έχει λόγο κάποιος να σε πειράξει. Εμείς επιτρέπουμε στους άλλους να μας «πειράζουν». Το μόνο που χρειάζεται είναι να βλέπουμε τη ζωή θετικά και ωραία.

Ο κόσμος σε αντιμετωπίζει λίγο πιο ψυχρά λόγο του ρόλου που υποδύεσαι ;
Αντιθέτως, ο κόσμος με αντιμετωπίζει πιο εγκάρδια, πιο φιλικά από πέρσι που υποδυόμουν έναν καλό τύπο. Ίσως βλέπουν τα βιώματα του Ορφέα και τον λυπούνται για όσα πέρασε. Τον κατανοούν και του δείχνουν την συμπάθεια και την συμπαράσταση τους.

Ποιο άλλο τίτλο θα έδινες στη σειρά ;
Γιατί να δώσω άλλο τίτλο; μια χαρά είναι ο τίτλος «τατουάζ»

Αλήθεια εσένα σου αρέσουν τα τατουάζ ;
Δεν μου αρέσουν απάνω μου , αλλά μου αρέσει να τα βλέπω στους άλλους .

Δεν σου αρέσουν γιατί είναι κάτι μόνιμο ;
Ίσως. Απλά προσωπικά, ότι θέλω να θυμάμαι το χαράζω μέσα μου, δεν χρειάζεται να το βλέπουν οι άλλοι. Αυτό που πρέπει να μείνει και να με στιγματίσει έχει ήδη «χαραχτεί» μέσα μου, δεν χρειάζεται να είναι και στο σώμα μου.

Ήρθες στην Κύπρο για γυρίσματα ;
Ναι , όταν ήμουν στo «Μπρούσκο» γύρισα σχεδόν όλο το νησί , πήγα στο Τρόοδος, την Πάφο , Λεμεσό, το Μαχαιρά , το Σταυροβούνι κλπ

Θα έμενες μόνιμα Κύπρο αν σου πρότειναν μια δουλειά ;
Εξαρτάται την δουλειά που θα μου προτείνουν. Όμως, μόνο μια καλή πρόταση για δουλειά δεν θα με κρατούσε στην Κύπρο. Θα έπρεπε να υπάρχει ακόμα ένας λόγος εκτός από το επαγγελματικό για να μείνω. Αλλά ποτέ μη λες ποτέ. Γιατί αν και έχω κάνει φιλίες δεν έζησα ακόμα κάτι δυνατό που να με έκανε να μείνω στην Κύπρο μόνιμα ,στην Αθήνα είμαι τα τελευταία 12 χρόνια έχω πιο δυνατούς δεσμούς , το ίδιο και στην Πάτρα που είναι η οικογένεια μου.

Από τη σειρά η ιστορία ποιου άλλου ζευγαριού σου αρέσει ;
Νομίζω θα αδικήσω τους συναδέλφους , όλες οι ιστορίες μου αρέσουν, έχουν την δράση, το ενδιαφέρον τους. Αλλά αν πρέπει οπωσδήποτε να επιλέξω κάποιους , μου αρέσει η ιστορία του Αλεξ και της Αννας, που παρουσιάζουν ένα πολύ αντιπροσωπευτικό ζευγάρι του 2018, ο Γκλέτσος με την Μακρυπούλια, αλλά η Εβελίνα είναι η αδυναμία μου(γέλια) οπότε αυτό δεν θα είμαι αντικειμενικός.

 

Category SHOWBIZ & LIFE