Νέο τραγούδι από τον σπουδαίο Κύπριο ερμηνευτή Πέτρο Κουλουμή. Μόλις κυκλοφόρησε!


Νέο τραγούδι από τον σπουδαίο Κύπριο ερμηνευτή Πέτρο Κουλουμή κυκλοφόρησε σε μουσική και στίχους του Θεσσαλονικιού δημιουργού Στέφανου Λιόλιου.

Το τραγούδι «Στη Σαλονίκη» δημοσιοποιήθηκε ανήμερα της επετείου της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης. Ο χαρισματικός τρόπος ερμηνείας, σε συνδυασμό με τον ιδιαίτερο στίχο, την μελωδία και τη συμμετοχή εξαιρετικών μουσικών αποτελούν μία ξεχωριστή καλλιτεχνική πρόταση για το μουσικόφιλο κοινό.

Το video clip κυκλοφορεί, ήδη, στο You Tube ενώ η εμπορική διάθεση του τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον.

Βιογραφικό: Πέτρος Κουλουμής

Σπούδασε στο Τμήμα Λαϊκής Παραδοσιακής Μουσικής με έδρα την Άρτα, όπου εκεί τελείωσε με άριστα την ειδικότητα της φωνητικής με τον σπουδαίο παραδοσιακό τραγουδιστή Μάνο Κουτσαγγελίδη. Μετά, συνέχισε τις σπουδές του στο İstanbul Teknik Üniversitesi κονσερβατόριο της Κωνσταντινούπολη όπου εκεί έκανε θεωρητικά μαθήματα τούρκικης μουσικής και οθωμανικού τραγουδιού με καταξιωμένους καθηγητές και τραγουδιστές της Τουρκικής μουσικής.

Το 2010 δημιουργεί μαζί με πέντε καταξιωμένους κύπριους μουσικούς το μουσικό σύνολο ¨Μακάμ¨. Το σύνολο αυτό έχοντας ως σημείο αναφοράς τα μουσικά ιδιώματα της Μεσογείου, έδωσε παραστάσεις σε όλη την Κύπρο και στο εξωτερικό.

Μετέπειτα, ο Πέτρος Κουλουμής ως ιδρυτικό μέλος του “Τρίο Λεβάντε¨ το 2014, αρχίζει να παρουσιάζει παραστάσεις σε όλη την Κύπρο και το εξωτερικό με θέμα οι συνθέτες της Σμύρνης.

Το 2015 ξεκινάει μια συνεργασία με τον γνωστό Εβραίο τραγουδιστή Αviran Maron κάνοντας παραστάσεις σε πολύ γνωστά θέατρα στο Ισραήλ όπως (Suzzane Dellal, Beit Shmuel κ.α) παρουσιάζοντας ένα μικρό κομμάτι απο τον μουσικό πλούτο της Ελλάδας.

Το 2016 συνεργάζεται με τους καταξιωμένους δημιουργούς μεγάλων επιτυχιών, Κυριάκο Παπαδόπουλο και Ηλία Φιλίππου, γράφοντας το πρώτο του τραγούδι στη δισκογραφία με τίτλο “Πως φεύγεις έτσι”.

Το 2017 λαμβάνει μέρος στη συναυλία του Διεθνούς Φήμης Ακκορντεονίστα Dasho Kurti “Ξένε τι ζητάς εδώ“ πλάι στους Γιώργο Νταλάρα, Γλυκερία, Ελένη Βιτάλη κ.α.

Το 2017 επίσης ξεκινά η συνεργασία του με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Λευκωσίας όπου εκεί διδάσκει παραδοσιακό τραγούδι.

Το Δεκέμβριο 2017 κυκλοφορεί ο 1ος προσωπικός δίσκος του συνόλου “Τρίο Λεβάντε“ με τίτλο ¨Αστικά Λαϊκά Τραγούδια¨.

Το Σεμπτέβριο 2018 ξεκινά επίσης η διδασκαλία του στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση “Μουσικά Σχολεία” στον τομέα του παραδοσιακού τραγουδιού.

Παρουσιάστηκε σε αρκετά ευρωπαϊκά φεστιβάλ μουσικής σε χώρες όπως Γερμανία, Τσεχία, Ισραήλ, Σλοβακία, Ελλάδα, Ολλανδία (Rotterdam Conservatory Codarts) και συνεργάστηκε επί σκηνής με τους Γιώργο Νταλάρα, Γλυκερία, Θέμη Αδαμαντίδη, Δημήτρη Μπάση, Κατερίνα Κούκα, Σοφία Παπάζογλου, Λιζέτα Καλημέρη, Αρετή Κετιμέ, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Δημήτρη Μυστακίδη κ.α.

Βιογραφικό Στέφανος Λιόλιος

Ο Στέφανος Λιόλιος γεννήθηκε στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας. Στην εφηβεία έμαθε να παίζει πλήκτρα αλλά σύντομα άρχισε να ασχολείται και με λαϊκά μουσικά όργανα όπως το μπουζούκι, το ούτι, ο μπαγλαμάς και ο τζουράς.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στον τομέα Ιστορικής Θεολογίας με ειδίκευση στην Γραμματεία. Από το 2005 εργάζεται στο Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης ως θεολόγος και ως υπεύθυνος των μουσικών εκδηλώσεως του Κολλεγίου συμμετέχοντας σε σημαντικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό.

Κατά το παρελθόν συνεργάστηκε επαγγελματικά με αξιόλογες προσωπικότητες της έντεχνης, λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής (Στ. Κουγιουμτζή, Μ. Τόκα, Γ. Ανδρεάτο, Κ. Μακεδόνα, Λ. Καλημέρη, Δ. Μπάση, Μ. Κανά, Κ. Αγέρη κ.α.) ενώ συνεχίζει να εμφανίζεται, επί σκηνής, με καταξιωμένους καλλιτέχνες και με μουσικά σχήματα της Θεσσαλονίκης.

Ως μουσικός δραστηριοποιείται δυναμικά στον τομέα των ηχογραφήσεων, των ενορχηστρώσεων και του μουσικού προγραμματισμού αξιοποιώντας δημιουργικά τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας.

Αυτή την εποχή πραγματοποιεί τα πρώτα του βήματα ως τραγουδοποιός ενώ, παράλληλα, ετοιμάζει την έκδοση δύο βιβλίων ιστορικού περιεχομένου.