Medochemie Μαραθώνιος Λευκωσίας 2019

Medochemie Μαραθώνιος Λευκωσίας 2019

Η ημερομηνία του Μαραθωνίου Λευκωσίας, ο οποίος θα διεξαχθεί την 24η Φεβρουαρίου του 2019, ανακοινώθηκε την Πέμπτη σε δημοσιογραφική διάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε  στο Μέγαρο του Δήμου Στροβόλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στη δημοσιογραφική διάσκεψη παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Διοργανωτικής Επιτροπής Δήμαρχος Στροβόλου, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Nicosia Marathon Series Ltd – διοργανώτριας εταιρείας του αγώνα – και η κα Κάλλη Χατζηϊωσήφ εκπροσώπου του Υπουργού Παιδείας & Πολιτισμού του οποίου κάτω υπό την αιγίδα έχει τεθεί ο Μαραθώνιος Λευκωσίας.

Με το σλόγκαν της διοργάνωσης “Επιτέλους στην Πόλη μας” και ανακοινώνοντας ως ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, την Κυριακή 24η Φεβρουαρίου 2019, o κ. Παπαχαραλάμπους περίγραψε τον πολυσχιδή σχεδιασμό και τις δραστηριότητες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που στηρίζουν και προάγουν τόσο τον αγώνα όσο και τον μαζικό αθλητισμό και το δρομικό κίνημα.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο γεγονός ότι η Λευκωσία παρέμενε για χρόνια η μοναδική πόλη της Κύπρου αλλά και η μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, και από τις ελάχιστες στο κόσμο, που δεν είχε τον δικό της αγώνα.

Επιπρόσθετα, ο κ. Παπαχαραλάμπους ανάφερε την ξεχωριστή θέση που έχουν στον αγώνα συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης, καθότι στο πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνονται δύο αγωνίσματα για άτομα με προβλήματα όρασης, που είναι ο Ημιμαραθώνιος και ο αγώνας δρόμου 10 χιλιομέτρων.

Τα δύο αγωνίσματα περιλαμβάνονται στα επίσημα αγωνίσματα της IBSA (International Blind Sports Association) και πρόθεση των διοργανωτών είναι η προώθηση του συγκεκριμένου αγώνα διεθνώς, με την βοήθεια των εμπλεκόμενων φορέων, είπε.

Ακολούθως, η κ. Χατζηϊωσήφ ανάγνωσε το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας & Πολιτισμού,  ενώ στην συνέχεια ο κ. Χρήστος Α. Γιανναράς, Εκτελεστικός Διευθυντής της Nicosia Marathon Series Ltd – Διοργανώτριας Εταιρείας, ανάλυσε τις διάφορες δραστηριότητες και λεπτομέρειες που αφορούν τον αγώνα, ενώ γνωστοποίησε ότι οι εγγραφές για τον αγώνα θα γίνονται διαδικτυακά, στην οικοσελίδα του αγώνα www.nicosiamarathonrun.com, από την  1η Νοεμβρίου 2018.

Εγγραφές και κόστος συμμετοχής:

Εγγραφές διαδικτυακά στο www.nicosiamarathonrun.com από την 1η Νοεμβρίου 2018
Αγωνίσματα και κόστος συμμετοχής
Μαραθώνιος (42.1 km)                                                                        €50.00
Μαραθώνια Σκυταλοδρομία (ομάδες των 4 ατόμων)                           €120.00
Ημιμαραθώνιος (21.1 km)                                                                    €35.00
Ημιμαραθώνιος για άτομα με προβλήματα όρασης                             €35.00
(ΔΩΡΕΑΝ η συμμετοχή συνοδού)
10K τρέξιμο                                                                                          €22.50
10k για άτομα με προβλήματα όρασης                                               €22.50
(ΔΩΡΕΑΝ η συμμετοχή συνοδού)
5K τρέξιμο/περπάτημα                                                                        €17.50
(ΔΩΡΕΑΝ για άτομα άνω των 65 χρόνων)
1Κ – παιδικός αγώνας μέχρι 6 χρόνων                                              ΔΩΡΕΑΝ
1.5Κ παιδικός αγώνας 6-9 χρόνων                                                     ΔΩΡΕΑΝ
2Κ παιδικός αγώνας 9 – 12 χρόνων                                                    ΔΩΡΕΑΝ

Η συμμετοχή στους παιδικούς αγώνες είναι ΔΩΡΕΑΝ νοούμενου ότι τα παιδιά και συνοδοί προσκομίσουν κατά την εγγραφή του 150 και 200 πλαστικά πώματα αντίστοιχα ή άλλες ανακυκλώσιμες συσκευασίες.

Τα πλαστικά πώματα και οι ανακυκλώσιμες συσκευασίες θα πωληθούν για ανακύκλωση και τα έσοδα θα δοθούν σε κοινωφελή ιδρύματα και οργανώσεις.

Η συμμετοχή των δημοτών για ηλικίες πέραν των 65 ετών (στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων μόνο)  θα είναι ΔΩΡΕΑΝ με την προσκόμιση 250 πλαστικών πωμάτων ή ανακυκλώσιμων συσκευασιών

Διαδρομή
Η διαδρομή έχει εγκριθεί από τους αρμόδιους φορείς και έχουν ληφθεί οι αντίστοιχες εγκρίσεις που προνοούνται.

Ο αγώνας, που θα περιέρχεται από κύριες οδικές αρτηρίες της πόλης, έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε η πόλη να μην είναι περίκλειστη – όπως σε παλαιότερη προσπάθεια που έγινε – και έτσι οι πολίτες θα μπορούν να διακινούνται με τα αυτοκίνητα τους χωρίς πρόβλημα, ενώ έχουν γίνει συνεννοήσεις- που θα ανακοινωθούν αργότερα – για μεταφορά δρομέων, θεατών κτλ. με την βοήθεια των αστικών συγκοινωνιών.

Επίσης, έχει διασφαλιστεί η διακίνηση των πολιτών από ανατολικά προς δυτικά και αμφίδρομα απρόσκοπτα καθότι η διαδρομή δεν διέρχεται βορείως της Λεωφόρου Γεωργίου Γρίβα Διγενή, ενώ οι προσβάσεις αμφιδρόμα προς το κέντρο της πόλης είναι στην πλειοψηφία τους απρόσκοπτες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Category EVENTS, Featured, FITNESS