Μαριάννα Πολυχρονίδη: Οι παραγωγές που βλέπαμε τα τελευταία χρόνια δεν με αφορούσαν.

Μαριάννα Πολυχρονίδη: Οι παραγωγές που βλέπαμε τα τελευταία χρόνια δεν με αφορούσαν.

Ο «πρίγκιπας της φωτιάς» συναντά την Μαριάννα που δηλώνει αδυναμία στην Τηλεόραση , πως δεν της ταίριαζαν οι δουλειές που είχαν γίνει στην τηλεόραση τα περασμένα χρόνια, πως η επιτυχία μιας συνεργασίας εξαρτάται από τους χαρακτήρες και όχι τα φύλα αυτών που συνεργάζονται ….

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑ

Μαριάννα τον Οκτώβριο συντροφιά με την Μιρέλα Πάχου να γεμίζετε με μελωδίες τον σταυρό του Νότου ;

Ο Οκτώβρης όντως μας είχε βρει με την Μιρέλα Πάχου στον Σταυρό του Νότου, κι ύστερα στον Μύλο της Θεσσαλονίκης. Και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη γι’αυτό, γιατί πρόκειται για δυο χώρους που αγαπώ πάρα πολύ, με μεγάλη ιστορία.

Αλήθεια πως προέκυψε αυτό το σχήμα;

Η ιδέα γεννήθηκε το καλοκαίρι, πίνοντας fredo espresso σε μια αγαπημένη μας καφετέρια στο κέντρο της Αθήνας. Ακολούθησαν πολλά τηλεφωνικά ραντεβού, αφού κι οι δύο φύγαμε για περιοδείες! (Η Μιρέλα έπαιζε με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, κι εγώ έπαιζα στην Ηλέκτρα του Ευριπίδη). Όλες λοιπόν τις ιδέες μας τις συζητούσαμε αργά τη νύχτα στα τηλέφωνα! Ε, τον  Σεπτέμβρη που μαζευτήκαμε, αρχίσαμε τις πρόβες!

Όσοι ήρθαν ν’ακούσουν το πρόγραμμα τι είδους τραγούδια άκουσαν;

Άκουσαν τραγούδια που αγαπάμε όλοι μας, τραγούδια από τους δίσκους της Μιρέλας, αλλά και από τον δικό μου δίσκο με τον Θάνο Μικρούτσικο.

Είναι πιο εύκολη υπόθεση η συνεργασία μεταξύ γυναικών ή γυναίκας με άντρα;

Την ευκολία ή την δυσκολία στις συνεργασίες την δημιουργούν οι χαρακτήρες, όχι τα φύλα! Έχω συνεργαστεί άψογα και με άντρες και με γυναίκες!

Να υποθέσω ότι σας έχει χάσει πλέον η υποκριτική και σας κέρδισε το τραγούδι;

Όχι, καθόλου! Για να είμαι καλά, νιώθω την ανάγκη να ισορροπώ ανάμεσα στα δύο. Το καλοκαίρι έπαιξα στην Ηλέκτρα όπως σας είπα παραπάνω, κι ο ρόλος μου ήταν η κορυφαία του χορού. Είχα κείμενο, αλλά και να τραγουδήσω τα χορικά. Ο χειμώνας που μόλις μπήκε τόσο όμορφα μουσικά, θα συνεχιστεί και με υποκριτική!

Ποιο το τραγούδι που σου διώχνει την λύπη ;

Το “my favourite things” από την “Μελωδία της ευτυχίας”. Το αγαπώ από μικρή!

Σου λείπει η τηλεόραση;

Είμαι από τους ηθοποιούς που αγαπούν την τηλεόραση. Εννοώ ότι αγαπώ την ουσία της δουλειάς, το παίξιμο στην κάμερα. Διαφέρει εντελώς από την θεατρική διαδικασία. Για να γίνει όμως καλή τηλεόραση, χρειάζονται χρήματα. Οι παραγωγές που βλέπαμε τα τελευταία χρόνια δεν με αφορούσαν. Φέτος όμως έχουν αρχίσει ξανά να επενδύονται χρήματα στην τηλεόραση, μου έγινε μια πρόταση για μια νέα σειρά, που την βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα και θα επιστρέψω! Θα είμαι στο κανάλι OPEN, στην σειρά “Ο πρίγκιπας της φωτιάς”. Το σενάριο είναι του Γιώργου Κυρίτση, η σκηνοθεσία του Χρήστου Δήμα, και το καστ εξαιρετικό! Χαρά μεγάλη!

Σε ποια μιούζικαλ συμμετείχες μέχρι στιγμής;

Έχω παίξει σε αρκετά μιούζικαλς, ειδικά στο θέατρο Badminton! Στον θρυλικό “Βιολιστή στη στέγη” σε ένα υπέροχο ανέβασμα του αμερικανού σκηνοθέτη Rob Ruggiero, στο “Ποιός τη ζωή μου” για τη ζωή και το εργο του Μίκη Θεοδωράκη, στο “ταξίδι στον Σταυρό του Νότου” για τον ΝίκοΚαββαδία(εκεί γνώρισα και τον Θάνο Μικρούτσικο και ξεκίνησε η συνεργασία μας), στο“Θα σε πάρω να φύγουμε”για την ιστορία της αθηναϊκής επιθεώρησης, στη “Ζέβρα πιτζάμα” μιούζικαλ για παιδιά, και σε κάμποσα ακόμα!

Θα ερμήνευες κομμάτια που καταπιάνονται με θέματα όπως ο ρατσισμός, το μπούλινγκ ο πόλεμος κλπ ;

Φυσικά! Είναι θέματα που μας αφορούν όλους, και σίγουρα ρόλος της τέχνης είναι το να αφυπνίζει.

Θα δεχόσουν πρόταση από δισκογραφική εταιρεία ; Αν ναι ποιους όρους θα έβαζες ;

Ας μην γελιόμαστε! Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει δισκογραφία, με την έννοια ότι δεν καλύπτουν οι εταιρείες τα δισκογραφικά projects. Αν κάποτε ξανα-υπάρξουν όπως παλιά, θα το σκεφτώ!

Σε φοβίζουν οι εκπλήξεις;

Τις Λατρεύω!