Μαρία Φραγκουδάκη: “Με Τα Social Media Συχνά Χάνουμε Τη Στιγμή Αντί Να Τη Ζούμε”

Μαρία Φραγκουδάκη: “Με Τα Social Media Συχνά Χάνουμε Τη Στιγμή Αντί Να Τη Ζούμε”

Η γνωστή εικαστικός μιλάει στο Thrive και αποκαλύπτει πώς καταφέρνει να βρει την ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

Thrive Global: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνήσεις και το τελευταίο πριν κοιμηθείς;

Μαρία Φραγκουδάκη: Το πρώτο πράγμα όταν ξυπνάω το πρωί και το τελευταίο όταν ξυπνήσω είναι να μπω στο δωμάτιο της κόρης μου και να την χαζέψω για μερικά λεπτά.

T.G.: Τι σου δίνει ενέργεια για να φέρεις εις πέρας τη μέρα σου;

Μ.Φ.: Η κόρη μου, ο άντρας μου, η ζωγραφική, το στούντιό μου και οι φίλοι μου.

T.G.: Έχεις μικρά μυστικά που σε βοηθούν να βρίσκεις λύσεις σε καθημερινά προβλήματα;

Μ.Φ.: Τα γράφω όλα (!) στην ατζέντα μου! Είμαι πολύ οργανωτική. 

T.G.: Είσαι multitasker; Πιστεύεις σε αυτόν τον τρόπο διαχείρισης των υποχρεώσεων ή προτιμάς να κάνεις ένα πράγμα την φορά;

Μ.Φ.: Αναγκαστικά με το μωρό και τη δουλειά έχω γίνει multitasker. Πιστεύω σε αυτόν τον τρόπο διαχείρισης των υποχρεώσεων, ειδικά όταν ο χρόνος είναι περιορισμένος. 

T.G.: Πότε ήταν η τελευταία φορά μου έφτασες κοντά ή έπαθες burnout και γιατί; Πώς το αντιμετώπισες;

Μ.Φ.: Είναι τέτοια η φύση της δουλειάς μου που δεν έχω πάθει ποτέ burnout. Έχω στρες αλλά είναι δημιουργικό και το αντιμετωπίζω με τη ζωγραφική. Συνήθως όταν είμαι έντονα στρεσαρισμένη δουλεύω 2-3 καμβάδες ταυτόχρονα.

T.G.: Τι σχέση έχεις με το κινητό σου, την τεχνολογία και τα social; 

Μ.Φ.: Χρησιμοποιώ όλα τα social media κυρίως για τη δουλειά μου. Όταν όμως βρίσκομαι με φίλους ή με την οικογένειά μου προσπαθώ να είμαι παρούσα στις στιγμές αυτές και όχι να «χάνομαι» στα social media. Πιστεύω ότι με τα social media συχνά χάνουμε τη στιγμή αντί να τη ζούμε. Προσπαθούμε να την αποτυπώσουμε για τα social media αντί να την βιώσουμε.

T.G.: Τι κάνεις πριν από μια σημαντική απόφαση ή ένα σημαντικό γεγονός;

Μ.Φ.: Περπατάω πάνω – κάτω τον ίδιο δρόμο ή κάνω διάδρομο.

T.G.: Πόσο δύσκολο είναι να βρεις την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική ζωή και τι κάνεις για αυτό;

Μ.Φ.: Είναι αρκετά δύσκολο. Είμαι τυχερή γιατί η φύση της δουλειάς μου είναι τέτοια που μου επιτρέπει να καθορίζω εγώ αυτή την ισορροπία. Ωστόσο, σε περιόδους εκθέσεων ή επαγγελματικών ταξιδιών, είναι πολύ δύσκολο να την βρω. Το καλό είναι πως μπορώ και παίρνω την κόρη μου μαζί στο στούντιο – τώρα που είναι μικρή – και να περνάω περισσότερες ώρες μαζί της.

T.G.: Πώς διαχειρίζεσαι μια κακή μέρα;

Μ.Φ.: Δέχομαι ότι είναι κακή, παύω να την παλεύω και προχωράω.

T.G.: Τι σε αποφορτίζει; 

Μ.Φ.: Το να κολυμπήσω και να πιω ένα ποτήρι κρασί με ένα αγαπημένο μου πρόσωπο.

T.G.: Τι σημαίνει για σένα ευεξία; Ποιος είναι ο Thrive στόχος σου;

Μ.Φ.: Ευεξία για μένα σημαίνει να ξυπνάς το πρωί και να νιώθεις δυνατή και γεμάτη όρεξη για την ημέρα που έρχεται. Να νιώθεις υγιής και στο νου και στο σώμα. Σαν στόχο θα ήθελα να κοιμάμαι και να περπατάω περισσότερο.

Πηγή : Thrive Global Greece