Λίαμ Νίσον: «Έψαχνα να σκοτώσω έναν μαύρo που βίασε φίλη μου»

Λίαμ Νίσον: «Έψαχνα να σκοτώσω έναν μαύρo που βίασε φίλη μου»

Το περιστατικό είχε σημειωθεί πολλά  χρόνια πριν – Ο ηθοποιός τόνισε ότι επί μία εβδομάδα έβγαινε στους δρόμους με ρόπαλο αναζητώντας τον δράστη – Κύμα οργής στο Twitter.

Θύελλα ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του ηθοποιού Λίαμ Νίσον, μετά τις αποκαλύψεις του για την αντίδρασή του, όταν έμαθε ότι έπεσε θύμα βιασμού μία αγαπημένη του φίλη.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον Independent για την προώθηση της νέας του ταινίας «Cold Pursuit» ο 66χρονος ηθοποιός περιέγραψε πώς ξεχύθηκε στους δρόμους ψάχνοντας έναν «μαύρο μπάσταρδο» για να τον σκοτώσει παίρνοντας εκδίκηση.

«’Ηταν κάτι το αυθόρμητο, ο Θεός σε συγχωρεί, όταν πρόκειται για μέλος της οικογένειάς σου που έχει πληγεί υπό εγκληματικές συνθήκες», τόνισε ο ηθοποιός. Όπως εξήγησε, όταν επέστρεψε από υπερατλαντικό ταξίδι πριν από μερικά χρόνια του είπαν ότι ένα αγαπημένο του πρόσωπο έπεσε θύμα βιασμού.

«Χειρίστηκε την κατάσταση με τον πιο εξαιρετικό τρόπο. Όμως η δική μου αυθόρμητη αντίδραση ήταν όταν ρώτησα αν ήξερε ποιος το έκανε. Μου απάντησε: Όχι. Τι χρώματος ήταν; Και μου είπε ήταν ένας μαύρος», συνέχισε ο Νίσον.

«Πήγαινα πάνω – κάτω σε διάφορες περιοχές ελπίζοντας ότι θα με πλησιάσει κάποιος –και ντρέπομαι που το λέω αυτό– το έκανα επί μία εβδομάδα, ελπίζοντας κάποιος μαύρος μπάσταρδος θα έβγαινε από μία pub και θα με προκαλούσε για κάτι, ξέρετε. Ε θα μπορούσα να τον σκοτώσω», συμπλήρωσε

«Μου πήρε μία με μιάμιση εβδομάδα για να το ξεπεράσω. Μου έλεγαν “πού πηγαίνεις;” και τους έλεγα “πάω μια βόλτα”», είπε ο Νίσον, ο οποίος πρόσθεσε ότι ήταν ένα τρομακτικό χρονικό διάστημα, αλλά και ότι πήρε ένα χρήσιμο μάθημα από΄αυτήν την απαίσια αντίδρασή του. «Είναι φρικτό που το έκανα αυτό», σημείωσε.

Ανέφερε ότι έχοντας μεγαλώσει στη Βόρεια Ιρλανδία κατά τη διάρκεια των Tαραχών του έδωσε μία ιδέα του αισθήματος της ανάγκης για εκδίκηση, αλλά και του πόσο καταστροφικό θα μπορούσε να αποβεί

Οργή στο Twitter

O Νίσον, ο οποίος στη νέα του ταινία ενσαρκώνει έναν οδηγό εκχιονιστικού που ζητά εκδίκηση από διακινητές ναρκωτικών πιστεύοντας ότι σκότωσαν τον γιο του, δέχθηκε οξεία κριτική στα social media για τη συνέντευξη.

«Ο Λίαμ Νίσον 1) είπε ότι ήθελε να σκοτώσει έναν μαύρο για ένα άσχετο έγκλημα 2) νόμιζε ότι αυτό το ανέκδοτο θα μπορούσε να το μοιραστεί για να προωθήσει την ταινία του», έγραψε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος ανέφερε: «Ρατσιστής ο Λίαμ Νίσον; Έλα τώρα. Άλλος ένας από τους θρύλους μου που πρέπει να φύγει».

«Απογοητευμένη αλλά όχι ακριβώς έκπληκτη που ο Λίαμ Νίσον προσπαθεί να δικαιολογήσει τον καταφανή ρατσισμό του ρίχνοντας ευθύνη σε μία τραυματική εμπειρία κάποιου άλλου και όχι του ίδιο», σχολίασε μία άλλη χρήστης.

«Δεν έχει ιδέα για την εποχή στην οποία βρίσκεται εφόσον αποφάσισε να μοιραστεί τώρα αυτήν την ιστορία», σημείωσε άλλος χρήστης.

Πηγή : THEMA