«Ήξερα ότι ο Μαρκ θα σκότωνε τον Λένον»

«Ήξερα ότι ο Μαρκ θα σκότωνε τον Λένον»

Τη στιγμή που ολόκληρος ο πλανήτης «πάγωνε» με την είδηση δολοφονίας του Τζον Λένον τον Δεκέμβριο του 1980, υπήρχε και μια γυναίκα που δεν έμεινε έκπληκτη.

Πρόκειται για την Γκλόρια Χιρόκο Τσάπμαν, τη σύζυγο του δολοφόνου, Μαρκ Τσάπμαν.

Η 67χρονη Τσάπμαν με συνέντευξη της στη «Mirror» εξομολογήθηκε για πρώτη φορά ότι γνώριζε τις προθέσεις του συντρόφου της. «Ηξερα ότι το έκανε ο Μαρκ. Πώς το γνώριζα; Δύο μήνες νωρίτερα, είχε ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη. Επέστρεψε σπίτι τρομαγμένος και μου είχε πει ότι για να γίνει διάσημος σχεδίαζε να σκοτώσει τον Λένον, προσθέτοντας όμως ότι η αγάπη μου για εκείνον τον είχε αποτρέψει».

Οταν ο Μαρκ Τσάπμαν επισκέφτηκε για δεύτερη φορά τη Νέα Υόρκη, η σύζυγός του θεώρησε ότι έκανε αυτό το ταξίδι γιατί είχε ανάγκη να μείνει μόνος και να σκεφτεί και όχι για να κάνει πράξει όσα της είχε αναφέρει δύο μήνες πριν.

Η σύζυγος του δολοφόνου ανέφερε επίσης στη συνέντευξη της ότι όλα αυτά τα χρόνια στέκεται στο πλευρό του και συνεχίζει να τον επισκέπτεται στη φυλακή, ασκώντας τα συζυγικά καθήκοντα της, όπως της επιτρέπει ο νόμος. Ελπίζει, μάλιστα, ότι θα αποφυλακιστεί μετά το 10ο αίτημα που θα εξεταστεί στις 20 Αυγούστου.

Category SHOWBIZ & LIFE