INTERCOLLEGE: Η Καλύτερη σχολή της Νότιας Ευρώπης στις Επισιτιστικές Τέχνες «10ος Διαγωνισμός Μαγειρικής Νότιας Ευρώπης»


Η «Χρυσή ομάδα» του Intercollege έχει βραβευτεί με:

Οκτώ Χρυσά μετάλλια (και overall) σε ισάριθμες συμμετοχές και επιπλέον 3 τρόπαια.

Τα τρόπαια που κατέκτησαν είναι:

  1. Καλύτερη σχολή της Νότιας Ευρώπης, Intercollege: χρυσά βραβεία στους Νόελ Χρίστος Μπασσίλ, Ιωάννης Παπακωνσταντίνου, Αθανασία Θεοδούλου
  2. Νεαρός Αρχιμάγειρας της Νότιας Ευρώπης: χρυσό βραβείο στον Ιωάννη Παπακωνσταντίνου
  3. Νεαρή Αρχιζαχαροπλάστης της Νότιας Ευρώπης: χρυσό βραβείο στην Αθανασία Θεοδούλου
  4. Restaurant Plated dessert: χρυσό βραβείο στον Μιχαήλ Ραφαήλ
  5. Two to Tango: χρυσά βραβεία στους Ιωάννης Παπακωνσταντίνου, Νόελ Χρίστος Μπασσίλ

Μεγάλη επιτυχία για τους φοιτητές, τους καθηγητές και για όλο τον οργανισμό του Intercollege καθώς μετά από επιτυχημένη συμμετοχή τους στον «10ον Διαγωνισμό Μαγειρικής Νότιας Ευρώπης» που πραγματοποιήθηκε στις 3 με 6 Μαρτίου 2017 στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, υποστηριζόμενος από την Παγκόσμια Ένωση Αρχιμαγείρων (World Chefs), έχει φέρει χρυσά αποτελέσματα.

Ο διαγωνισμός αυτός πραγματοποιείται ανά δύο χρόνια και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών χώρων. Στον φετινό διαγωνισμό υπήρχαν συμμετοχές από αρκετές χώρες από όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών η Κύπρος, η Ελλάδα, η Ουκρανία, η Τουρκία, η Λετονία, η Σερβία, η Ιταλία, η Ταιβάν και άλλες. Εδώ να τονίσουμε ότι από την Κύπρο είχαμε αποστολές από όλες τις τριτοβάθμιες σχολές μαγειρικής του νησιού. Το ψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων ήταν ευδιάκριτο και οι κριτές του διαγωνισμού είχαν τονίσει το υψηλό επίπεδο μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής που παρουσιάστηκε.

Η αποστολή που εκπροσωπήθηκε από το «Πτυχίο Διεύθυνσης Επισιτιστικών Τεχνών» του Intercollege, αποτελείτο από τέσσερις φοιτητές, τους Αθανασία Θεοδούλου, Νόελ Χρίστο Μπασσίλ, Ιωάννη Παπακωνσταντίνου και Μιχαήλ Ραφαήλ. Συνοδοί εκπαιδευτές-καθηγητές ήταν ο Γιώργος Γεωργίου και ο Νικόλας Κωνσταντίνου, που είχαν αναλάβει και την εκπαίδευση των φοιτητών στις αντίστοιχες κατηγορίες συμμετοχών στο  διαγωνισμό. Οι προπονήσεις των φοιτητών στις άρτια εξοπλισμένες εργαστηριακές εγκαταστάσεις του Intercollege ήταν εντατικές και διεξάγονταν κατά τον ελεύθερο χρόνο των φοιτητών, έπειτα από την ολοκλήρωση των μαθημάτων τους. Οι κόποι τους δεν άργησαν να φέρουν αποτελέσματα και με το πέρας του διαγωνισμού οι φοιτητές του Intercollege κατάφεραν να κερδίσουν σε όλες τις κατηγορίες που είχαν διαγωνιστεί, κατακτώντας πέραν των οκτώ χρυσών και τα τρία σημαντικότερα τρόπαια.

Πληροφορίες στο www.intercollege.ac.cy
Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών

Αξιολογημένος κλάδος σπουδών από το Συμβούλιο Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης – Πιστοποίησης (Σ.Ε.Κ.Α.Π.)
Κρατική χορηγία
Το Πτυχίο Επισιτιστικών Τεχνών σε εφοδιάζει με τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες στον τομέα των Επισιτιστικών Τεχνών και προάγει το επίπεδο των διευθυντικών σου γνώσεων με απώτερο σκοπό την εργοδότησή σου ως Αρχιμάγειρας – Διευθυντής Κουζίνας (στην καθομιλουμένη «Chef»).
Τα μαθήματα του πτυχίου σε εξοπλίζουν για μια δυναμική καριέρα μέσω του υψηλού επιπέδου τεχνικής κατάρτισης και των δυνατοτήτων διοίκησης μιας κουζίνας ή μιας επισιτιστικής επιχείρησης στην ολότητά της.

Διάρκεια: Τέσσερα χρόνια
Γλώσσα: Ελληνικά
Τοποθεσία: Intercollege Λευκωσίας