Η Αρετή Κετιμέ κατέθεσε την συμμετοχή για τη Eurovision 2018 στην ΕΡΤ!

Η Αρετή Κετιμέ κατέθεσε την συμμετοχή για τη Eurovision 2018 στην ΕΡΤ!

Μάθετε πρώτοι τις πληροφορίες!

Ο Δημήτρης Καρράς συνθέτης και παραγωγός της Αρετής Κετιμέ, κατέθεσε στην ΕΡΤ το φάκελο με το προτεινόμενο τραγούδι τους για τη Eurovision 2018. Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο INFEGREECE, που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, παρουσιάζει περισσότερα στοιχεία για τη συμμετοχή τους, ενώ μας αποκαλύπτει και ποιος μεγάλος τραγουδοποιός συμμετέχει στο όλο εγχείρημα με καθοδηγητικό και συμβουλευτικό ρόλο.

Με τη δισκογραφική εταιρεία Spicy και ένα τραγούδι σε σύνθεση του Δημήτρη Καρρά, θα συμμετέχει η Αρετή Κετιμέ στη διαδικασία επιλογής της ελληνικής συμμετοχής για το διαγωνισμό της Eurovision 2018. Στις αποκλειστικές δηλώσεις του συνθέτη του τραγουδιού που εξασφάλισε ο INFEGREECE, αποκαλύπτει περισσότερα για το τραγούδι, με το οποίο ελπίζουν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο διαγωνισμό.

“Το τραγούδι μας έχει κοινωνικό χαρακτήρα, έχει ελληνικά και βαλκανικά στοιχεία, μπερδεύεται ο αμανές με τα χάλκινα. Είναι μοιρασμένο γενικά με χορωδιακό χαρακτήρα, βαλκανική ενορχήστρωση με ελληνικό ρυθμό και κοινωνικό στίχο. Εκτός της κρίσης και του μεταναστευτικού, αναφέρεται στην παγκοσμιοποίηση κατά κάποιο τρόπο και την παγκόσμια Ειρήνη αλλά και στους αυλικούς των διαφόρων συντεχνιών. Είναι ένα τραγούδι που ταιριάζει στην Αρετή πρώτα και μετά στο θεσμό. Σεβόμαστε πολύ το διαγωνισμό και θέλω όλοι να είναι περήφανοι είτε πάμε στη Eurovision, είτε όχι για αυτό το τραγούδι”.

Στο ερώτημα αν τους αγχώνει ίσως η σκέψη πολλών ότι δεν ταιριάζουν με τη Eurovision, ο Δημήτρης Καρράς είναι ξεκάθαρος:

“Θέλουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά και αν το αγαπήσετε θα είναι τιμή μας και κάτι πολύ ωραίο, δεν θέλω να μεταμφιεστούμε σε κάτι που δεν είμαστε και να κάνουμε κάτι που θα ταιριάζει απλά στην Eurovision. Στο κάτω κάτω είναι πολύ μεγάλος θεσμός για να μπούνε ταμπέλες και στεγανά”.

Αυτό όμως που πραγματικά θα συζητηθεί και θα προκαλέσει αίσθηση είναι η αποκάλυψη που κάνει ο Δημήτρης Καρράς στον INFEGREECE, για τον άνθρωπο που τον καθοδήγησε σε αυτό το «μουσικό ταξίδι», της δημιουργίας του τραγουδιού δηλαδή για τη Eurovision.

“Η αλήθεια είναι ότι έχω έναν καλό φίλο τον Πάνο Κατσιμίχα που τον αγαπώ πολύ και με αγαπάει και άκουσα πολύ προσεκτικά τι είχε να μου πει για να διαμορφώσω αυτό που είχα στο κεφάλι μου. Ο Π. Κατσιμίχας λοιπόν και ο Γ.Πούλιος που είναι μαέστρος σε παραστάσεις του Δ. Παπαιωάννου και της Κατερίνας Ευαγγελάτου εμπλέκονται συμβουλευτικά και πραγματικά είμαι χαρούμενος γιατί αν κάτι δεν τους άρεσε, θα μου έλεγαν να μην προχωρήσω στο όλο εγχείρημα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μένα”.

Όπως καταλαβαίνετε η είδηση-βόμβα της εμπλοκής του Πάνου Κατσιμίχα στη Eurovision, έστω και με αυτό τον τρόπο μας έξαψε τη φαντασία και έτσι ρωτήσαμε να μάθουμε περισσότερα.

“Ο Πάνος Κατσιμίχας είναι ο πρώτος άνθρωπος που με συμβουλεύει σε κάθε βήμα του τραγουδιού, τον ευχαριστώ πολύ για αυτό γιατί οι διαφοροποιήσεις που κάνω βασίζονται και στην καθοδήγηση του. Όπως και στην αισθητική του φίλου μου Γιώργου Πούλιου ενός νέου συνθέτη που έχει φτιάξει μουσικές για μεγάλες παραστάσεις των Δ.Παπαιωαννου, Κ.Ευαγγελατου κ.α”

Σας υπενθυμίζουμε ότι όπως αποκαλύψαμε πρώτοι ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, η ΕΡΤ έχει στείλει επιστολή στις μεγαλύτερες δισκογραφικές της χώρας, ζητώντας τους τις προτάσεις τους για τη Eurovision 2018. Με βάση τις προτάσεις που θα υποβληθούν η ελληνική δημόσια τηλεόραση στόχο έχει να διεξάγει εθνικό τελικό για την επιλογή της συμμετοχής μας στη Λισαβόνα, βάζοντας τέλος στις απευθείας αναθέσεις των τελευταίων δύο ετών.

Πηγή: infegreece.gr