Η «Αναισθησία» στη Λευκωσία για μία παράσταση

Η «Αναισθησία» στη Λευκωσία για μία παράσταση

Η κύρια Σκηνή του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ» θα παρουσιάσει για μια μόνο παράσταση στη Λευκωσία το συγκλονιστικό και πρωτοεμφανιζόμενο έργο της Δέσποινας Πυρκεττή – «ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ» την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου – ώρα 8.30 μ.μ. στο Σατιρικό Θέατρο στη Λ/σία

Το Έργο
Μια παρ’ ολίγον τραγωδία αφήνει ανεξίτηλα σημάδια στα μέλη μιας οικογένειας, ενώ το πέρασμα του χρόνου θολώνει τα όρια ανάμεσα σε θύτες και θύματα. Μέσα σε αυτό το νοσηρό κλίμα αποξένωσης και αντεγκλήσεων, οι τρεις απ’ τους τέσσερις καθίστανται ανίκανοι, κυριολεκτικά, να βαδίσουν προς το μέλλον. Η επιστροφή του μικρότερου γιου θα οξύνει τις αισθήσεις όλων ώστε να δουν, ξανά, να παριστάνεται μπροστά στα μάτια τους το ίδιο εκείνο συμβάν που τους καθόρισε.

Η «Αναισθησία» περιστρέφεται γύρω απότην τιμωρία που σιωπηρά και επίμονα επιβάλλεται στον ιδιωτικό μικρόκοσμο. Ανακαλεί την απώλεια των αισθήσεων αλλά και την έλλειψη ευαισθησίας, την επιμονή στην αποκλειστική ορθότητα της θέσης μας, την αδυναμία μας να συγχωρέσουμε εκείνον που μας έβλαψε.Παράλληλα, αποτίνει φόρο τιμής σε εκείνους – τους λίγους – που πιστεύουν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους στη δεύτερη ευκαιρία.

Οι γονείς στην Αναισθησία αγαπήθηκαν, παντρεύτηκαν, απέκτησαν δύο παιδιά κι έπειτα μισήθηκαν με ζήλο. Το ρήγμα ανάμεσα τους αποτελεί ενθύμιο, για τους ενήλικους πια γιούς τους, ενός νοσηρού παρελθόντος που κατά καιρούς αλλάζει ανάλογα με το ποιος το αναδιηγείται. Ο μεγάλος γιός ουσιαστικά δεν φεύγει ποτέ απ΄το πατρικό σπίτι. Ο μικρός αναζητά αλλού τη στήριξη που δεν βρήκε στους δικούς του και χρόνια μετά, επιστρέφει ενδυναμωμένος και αμερόληπτος.

Κατά το πρότυπο της σεισάχθειας, δεν διαγράφει τα άχθη, μα τα σείει, τα ελαφραίνει ώστε να μπορέσουν κάποια στιγμή να εξοφληθούν. Πιστεύει ακράδαντα στην αξία της συγχώρεσης, της συν-χώρεσης, της ικανότητας να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τον άλλον, να συνυπάρχεις. Όπως Μέσα σε μια οικογένεια.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Μόνικα Μελέκη
Σκηνικά/Κοστούμια : Σόσσε Εσκιτζιάν
Μουσική : Χρίστος Ανδρέου
Ηθοποιοί : Σοφοκλής Κασκαούνιας, Μόνικα Μελέκη, Μιχάλης Χρίστου, Γιώργος Αναγιωτός

Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 24652800/1-99490102
Μέγας θεσμικός χορηγός : Θ.Ο.Κ.
Πάγιοι Χορηγοί : Δήμος Λ/κας, ΑΗΚ