H “Κυρά του Μεταξιού” στο music.net.cy

H “Κυρά του Μεταξιού” στο music.net.cy

Μια ξεχωριστή «κυρά» , μια Μεταξένια, μια «κυρά του μεταξιού» ,  μιλά στο site μας για την σειρά εποχής στην οποία  πρωταγωνιστεί, για την πολιτική, τις προσδοκίες της για το 2018 και πολλά άλλα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠA

«Κυρά του μεταξιού» ή Μαρύλια να σε αποκαλώ ;

Από τότε που άρχισαν τα γυρίσματα απαντώ σε διάφορα εκτός από το Μαρύλια… Κυρά… Βασιλική… Μεταξένια… Όσο για τη σειρά μας, είναι δραματική σειρά εποχής που εκτυλίσσεται τον καιρό που ανθούσε το εμπόριο του μεταξιού στην Κύπρο και περιστρέφεται γύρω από την ταλαιπωρημένη ιστορία αγάπης δύο νέων ανθρώπων.  

Kατά τη γνώμη σου, o ρόλος σου στη σειρά τι ιδιαίτερο έχει;

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε σε νεαρή ηλικία, η Βασιλική είναι ένας χαρακτήρας πολύ δυναμικής γυναίκας για την τότε εποχή, χωρίς να εγκαταλείπει τις αξίες στις οποίες πιστεύει.

Ποιος ρόλος θεωρείται για εσένα ρόλος πρόκληση;

Ένας ρόλος που θα συνδύαζε ιδανικά και τους τρεις τομείς τους οποίους έχω σπουδάσει, θέατρο, χορό και τραγούδι.

Θεατρικά είσαι κάπου αυτό τον καιρό;

Υπάρχει μια πρόταση συνεργασίας σε εξέλιξη. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά σε αυτό το στάδιο δεν μπορώ να αποκαλύψω περισσότερα.

Με την πολιτική ασχολείσαι;

Με ενδιαφέρει όπως θα έπρεπε να ενδιαφέρει κάθε άνθρωπο που νοιάζεται ποιοι τον διοικούν. Ψηφίζω, όμως δεν έχω άλλη ενεργό εμπλοκή.

Θα έλεγες πολιτική και υποκριτική έχουν κοινά;

Είναι και τα δύο τέχνη…

Σκέφτηκες ποτέ το ρόλο της μητέρας; Νιώθεις να ξυπνά το μητρικό σου ένστικτο;

Πιστεύω πολύ στην οικογένεια και στην μητρότητα. O ρόλος της μάνας είναι πολύ σημαντικός, για αυτό ακριβώς πρέπει να έρθει την κατάλληλη στιγμή όταν μια γυναίκα νιώσει έτοιμη. Στην περίπτωση μου, σε αυτή την περίοδο της ζωής μου προτεραιότητα έχουν άλλοι ρόλοι, κυρίως επαγγελματικοί και ακαδημαϊκοί.

Τον τελευταίο καιρό πολλοί γίνονται ανάδοχοι γονείς εσύ είσαι υπέρ ή κατά;

Θεωρώ ότι είναι μια πράξη ιερή. Πολλά παιδιά χρειάζονται ένα σπίτι, γονείς και κυρίως αγάπη, και όταν υπάρχουν άνθρωποι έτοιμοι και πρόθυμοι να υιοθετήσουν, είναι πολύ σπουδαίο!  

 Οι κυπριακές σειρές εποχής πιστεύεις ότι είναι ίσως και ένας τρόπος να κρατήσουμε επαφή και με το παρελθόν μας, με τες ρίζες μας;

Οπωσδήποτε. Μια καλόγυρισμένη σειρά εποχής είναι πάντα πηγή πληροφόρησης και σύνδεσης με τις ρίζες μας, κυρίως για τους νέους. Ένας άνθρωπος που θέλει να προχωρεί μπροστά, οφείλει να γνωρίζει, να σέβεται, και να τιμά το παρελθόν και τις παραδόσεις του.

Σκεφτήκατε ποτέ ποιο θα θέλατε εσείς να ήταν το τέλος της σειράς;

Αν και μου αρέσουν τα παραμύθια και το… ‘ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα’, η ζωή δεν είναι πάντα παραμύθι. Ούτε εγώ γνωρίζω το τέλος, τη σειρά τη ζω μαζί σας. Το κάθε επεισόδιο που μελετώ, με φέρνει μπροστά σε απρόβλεπτες εξελίξεις, επομένως μείνετε συντονισμένοι μαζί μας και κολλημένοι στις οθόνες σας!

Είστε υπέρ ή κατά του να γίνονται σειρές;

Σίγουρα υπέρ, ιδιαίτερα όταν γίνονται με μεράκι!

Από το 2018 τι περιμένεις;

Πρώτα να είμαστε όλοι καλά, με υγεία και αγάπη στη ζωή μας και να έχουμε πάντα καλούς φίλους και συνεργάτες γύρω μας. Θα μπορούσα να ευχηθώ να συνεχιστεί η επιτυχία της σειράς μας και για δεύτερη σεζόν. Πέραν από αυτό όμως, εύχομαι να έρθουν στον δρόμο μου νέες ενδιαφέρουσες γνωριμίες και συνεργασίες.