“Γράμμα σε ένα παιδί” της Οριάνα Φαλάτσι με τη Ζέτα Δούκα

“Γράμμα σε ένα παιδί” της Οριάνα Φαλάτσι με τη Ζέτα Δούκα

Ένας σπαρακτικός μονόλογος… από την Αθήνα,

για μια μόνο παράσταση στο Θέατρο Ριάλτο στις 25 Ιανουαρίου

Η παράσταση βασίζεται στη διασκευή του βιβλίου Γράμμα σε ένα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ της φεμινίστριας δημοσιογράφου και συντρόφου του Αλέξανδρου Παναγούλη, Οριάννα Φαλάτσι. Πρόκειται για ένα κείμενο-φωτιά, ένα εκρηκτικό ντοκουμέντο που συνταράσσει με τον ωμό ρεαλισμό του. Μια καινούργια ματιά, μια νέα διασκευή που σχολιάζει – μοιραίως – όλα αυτά που συμβαίνουν και στις μέρες μας….

Η Ζέτα Δούκα σε μια κατάδυση ψυχής, δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στην παράσταση.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Οριάνα Φαλάτσι Γράμμα σε ένα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ”.

«Τι σόι άνθρωποι είναι αυτοί που καίνε ανθρώπους; Νόμιζα ότι με τα κρεματόρια είχαμε τελειώσει. Έχουμε μπει σε μια σκοτεινή στενωπό χωρίς κανείς να είναι ακόμη σε θέση να “δει” τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Κινούμενη άμμος η χώρα, κινούμενη άμμος και όσα συμβαίνουν έξω από αυτήν. Αν ερχόσουν στον κόσμο θα μάθαινες τι είναι τα συναισθήματα, τι κάνει τους ανθρώπους να είναι άνθρωποι. Θα μάθαινες τι είναι ο φόβος (πόσο φοβήθηκε άραγε ένα παιδί παλεύοντας με τον καπνό και τη φωτιά;) Θα μάθαινες τι είναι αγωνία, τι είναι η αγανάκτηση, τι είναι οργή και τι θυμός, πώς νιώθουν χιλιάδες άνθρωποι που φωνάζουν το δίκιο τους ανεβαίνοντας αργά και συντεταγμένα το δρόμο που απέκτησε τελικά τη δική του ιστορία, τη δική σου ιστορία. Η πραγματικότητα μας έχει ξεπεράσει. Τώρα βλέπουμε καθαρά ότι “ο Βασιλιάς είναι γυμνός”.

Αν ζούσες και η μανούλα σου, σου διάβαζε το παραμύθι, θα γελούσες όπως όλα τα παιδιά όταν το πρωτακούν. Εμείς τώρα το συνειδητοποιήσαμε αλλά δεν μπορούμε να γελάσουμε, γιατί δεν είμαστε πια παιδιά».

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Μάνος Πετούσης

Διασκευή : Μάρω Μπουρδάκου

Παίζει: Ζέτα Δούκα

Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού (APriori)

Διεύθυνση παραγωγής : Ντίνος Λέλος

Οργάνωση παραγωγής: Όψεις Πολιτισμού

Διάρκεια: 70’

Χορηγοί: Medochemie, Advance

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΡΙΚ, Καθημερινή, LoveFM Cyprus

Χορηγός Φιλοξενίας: Ξενοδοχείο Πεύκος

Θέατρο Ριάλτο,  Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, ώρα 20:30

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45

Εισιτήρια: € 15 /10

E-ticket: www.rialto.com.cy

Category EVENTS, Featured