Φιληθείτε άφοβα – Το ερωτικό φιλί δυναμώνει τον οργανισμό μας!

Φιληθείτε άφοβα – Το ερωτικό φιλί δυναμώνει τον οργανισμό μας!

Ερευνητές αναζήτησαν κι εντόπισαν τον απόλυτο μηχανισμό άμυνας του ανοσοποιητικού συστήματος. Περί ερωτικού φιλιού ο λόγος. Και μάλιστα, περί παθιασμένου ερωτικού φιλιού (με γλώσσα και όλα τα συναφή).

Πριν βάλεις τα γέλια σκεπτόμενος όλες εκείνες τις φορές που απέφυγες να φιλήσεις την αγαπημένη σου μην τυχόν και σε κολλήσει γρίπη (ή και τούμπαλιν για να μην την κολλήσεις), συγκρατήσου και διάβασε.

Μία ομάδα Επιστημόνων στην Ολλανδία λοιπόν, αποφάσισε να «μετρήσει» τη δύναμη που οι απανταχού ερωτευμένοι υποστηρίζουν (για άλλους λόγους) ότι έχει ένα φιλί, με ένα πείραμα. Τα αποτελέσματα του έδειξαν ότι περισσότερα από 80 εκατομμύρια βακτηρίων μπορούν να «μεταφερθούν» από το ένα στόμα στο άλλο κατά τη διάρκεια ενός φιλιού των δέκα δευτερολέπτων, γεγονός που σύμφωνα με τους Επιστήμονες είναι εξόχως ευεργετικό για την άμυνα του οργανισμού μας.

Το πείραμα
Το δείγμα των μελετητών αποτελείτο από 21 διαφορετικά ζευγάρια. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως «πόσο συχνά ενώνουν εντελώς τα χείλη τους όταν φιλιούνται» ή «ποια ήταν η τελευταία φορά που φιλήθηκαν».

Τα αποτελέσματα
Οι ερευνητές αποβάνθηκαν ότι όσοι ανταλλάσσουν παθιασμένα φιλιά περισσότερες από εννέα φορές την ημέρα μοιράζονται μέσω του σάλιου βακτήρια πολύ πιο ανθεκτικά από άλλα. Οι εν λόγω μικροοργανισμοί φαίνεται να ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

 

Πηγή: chnews.gr

Category SHOWBIZ & LIFE