Έλενα Ακρίτα: Η ανάρτηση της και το εξώδικο στον Μπογδάνο

Έλενα Ακρίτα: Η ανάρτηση της και το εξώδικο στον Μπογδάνο

Τι είπε ο δημοσιογράφος μέσα από την εκπομπή του ΣΚΑΪ;

Η Έλενα Ακρίτα γνωστοποίησε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook πως πρόκειται να αποστείλει εξώδικο επιστολή στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, σχετικά με την αναφορά που έκανε στο όνομα της για ανάρτηση της σχετικά με την αυτοκτονία του Κυριάκου Μαμιδάκη.

«Σε εκπομπή του ΣΚΑΙ και – με αφορμή την τραγική αυτοκτονία του επιχειρηματία Κυριάκου Μαμιδάκη – ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αναφέρθηκε στο όνομα μου και σε σχετική ανάρτησή μου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ΧΩΡΙΣ ΩΣΤΟΣΟ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ. Ακολούθως, προέβη σε χαρακτηρισμούς για το άγνωστο στο κοινό περιεχόμενο της ανάρτησης μου, υπονοώντας κατά τρόπο που θεωρεί ότι δεν τον εκθέτει, ηθικά και ποινικά ότι το ‘άγνωστο’ κείμενό μου, αξίζει την απαξίωσή του. Προφανώς και θα ακολουθήσει ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ μου, ωστόσο νιώθω την ανάγκη να πω ότι αφού επιλέξαμε να κρινόμαστε για το δημόσιο λόγο μας, οφείλουμε να ακολουθούμε όλοι, κρίνοντες και κρινόμενοι την στοιχειώδη δεοντολογία. Η οποία επιβάλλει να καταστεί γνωστό το κρινόμενο, χρονικά πριν την εκφορά της περί αυτού κρίσης» έγραψε η Έλενα Ακρίτα το απόγευμα της Δευτέρας.

Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook είχαν προηγηθεί δύο αναρτήσεις της σχετικά με τον Κυριάκο Μαμιδάκη, με εκείνη της Κυριακής να προκαλεί αντιδράσεις:

  • «»Είμαστε επιχειρηματίες και έχουμε μάθει να πληρώνουμε τα χρέη μας.”
    Κυριάκος Μαμιδάκης.
    Το άρθρο αφιερωμένο σε όσους ρίχνουν χρέη, Α.Ε., αυτοχειρίες, Μαιάμι, πτωχευτικό κώδικα κι υγιή επιχειρηματικότητα – όλα στο ίδιο τσουβάλι. Χάπι ιντιπέντενς ντέι.»
  •  Γιατί υπάρχουν κι επιχειρηματίες με φιλότιμο. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Η αναφορά που έκανε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στο όνομα της στην εκπομπή «ΣΚΑΪ στις 6» της Δευτέρας:

«Επίτηδες δεν σταθήκαμε με τους συντελεστές της εκπομπής στο να αναπαράγουμε και να βγάλουμε print screen τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο μέρος του Facebook και του Twitter υποδέχτηκε αυτό που έγινε. Όπως επίσης είπαμε από σεβασμό και προς έναν άνθρωπο ο οποίος είναι νεκρός, να απαλείψουμε και το status της Έλενας Ακρίτα. Αυτό το οποίο μόνο θέλω να πω και να το δούμε λίγο στην πορεία, είναι πόσο πλέον πωρωμένη έχει γίνει πλέον η κοινωνία κυρίως στη διαδικτυακή της έκφραση που δεν φείδεται καφρίλας ακόμα και για έναν άνθρωπο ο οποίος αυτοκτόνησε. Γιατί; Επειδή στη ζωή του έκανε το τεράστιο λάθος και ατόπημα να είναι επιχειρηματίας.»

Πηγή: zappit.gr