Εκτός ΕΡΤ ο Διονύσης Τσακνής!

Εκτός ΕΡΤ ο Διονύσης Τσακνής!

Τι συνέβη;

Οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες εξελίξεων στην ΕΡΤ, τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ελλάδας, καθώς χθες Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017 ο Διονύσης Τσακνής υπέβαλε επίσημα την παραίτησή του από την θέση του Προέδρου.

Η παραίτηση ανακοινώθηκε μετά από ένα διάστημα έντονων συζητήσεων στους δημοσιογραφικούς κύκλους ότι ο συνθέτης ετοιμάζεται για μια τέτοια κίνηση μετά τις διαφωνίες και τις συνεχείς συγκρούσεις που έχει με τον νέο διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλο, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση του Λάμπη Ταγματάρχη.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Τσακνής δηλώνει την αποχώρησή του από την κρατική τηλεόραση. Η πρώτη ήταν λίγο καιρό πριν, τον Αύγουστο, εξαιτίας της διαφωνίας που είχε για την τοποθέτηση του κ. Κωστόπουλου στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ. Οι δυο τους άλλωστε είχαν βρεθεί αντιμέτωποι πριν από περίπου δέκα χρόνια στα δικαστήρια με αφορμή την ΑΕΠΙ. Αυτή τη φορά ωστόσο φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω.

Αποχώρηση από την ΕΡΤ είχε δηλώσει πρόσφατα και το μέλος του ΔΣ Μιχάλης Γρηγορίου.

Με τις δύο αυτές αποχωρήσεις, η δημόσια κρατική τηλεόραση καλείται να βρει ξανά δυο μέλη για το νέο Δ.Σ. για να καλυφθούν οι κενές θέσεις που άφησαν ο κ. Τσακνής και ο κ. Γρηγορίου.

Η ανακοίνωση του Διονύση Τσακνή έχει ως εξής:

Τόσο η Κυβέρνηση διά των Υπουργών της με επικεφαλής τον κ. Παπά, όσο και ο Σύριζα διά του γραμματέα του κυρίου Ρήγα, εγκατέστησαν και επισημοποίησαν στην χθεσινή φιέστα στην ΕΡΤ, τη νέα Διοίκηση, με επικεφαλής τον Π. Καλφαγιάννη. Δικαίωμά τους, αλλά, σε ό,τι με αφορά, κατά πως θα έλεγε και ο Μέγας Αλεξανδρινός, «τη εξαιρέσει εμού».
Μάταια θα περίμενε κανείς, μια στήριξη στο πρόσωπό μου, εκ μέρους των παριστάμενων αξιωματούχων, όταν ο εκπρόσωπος του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, άφησε αιχμές για το ήθος και την τιμιότητά μου.
Σφίγγω το χέρι στους εκατοντάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ που πορευτήκαμε μαζί, και τους εύχομαι να πάρουν την τύχη της εταιρίας στα χέρια τους.

Διονύσης Τσακνής
Πρώην Πρόεδρος ΔΣ ΕΡΤ ΑΕ

Η θητεία του κ. Τσακνή διήρκεσε περίπου δυόμισι χρόνια καθώς είχε τοποθετηθεί στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ στις 26 Μαΐου του 2015. Όσον αφορά το θέμα της Eurovision, επί προεδρίας του κ. Τσακνή η Ελλάδα είχε εκπροσωπηθεί στον διαγωνισμό του 2016 από το συγκρότημα ARGO (πρώην Europond) και το παραδοσιακό τραγούδι «Utopian Land» και το 2017 από την Demy και το pop αγγλόφωνο «This is love». Το «Utopian Land» είναι η μοναδική – μέχρι στιγμής – Ελληνική συμμετοχή που δεν κατάφερε να προκριθεί στον Τελικό του διαγωνισμού σοκάροντας αρκετό κόσμο ενώ η συμμετοχή της Demy κατάφερε μεν να προκριθεί στον Τελικό της φετινής Eurovision, τερμάτισε δε στην χαμηλή 19η θέση

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών