ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση για το Φεστιβάλ της Άνοιξης (SpringFestival),που πραγματοποιήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2019, στο Δημοτικό Θέατρο Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό,στο πλαίσιο των εορτασμών για το Κινέζικο Νέο Έτος 2019. Την εορταστική εκδήλωση διοργάνωσε το Ινστιτούτο Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΙΚ στο ΠΚ) σε συνεργασία με το ChinaInternationalInvestorsAssociation.

Το Κινέζικο Νέο Έτος, γνωστό και ως Σεληνιακό Νέο Έτος ή Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ,η παραδοσιακή Κινέζικη Πρωτοχρονιά, είναι η πιο σημαντική από τις παραδοσιακές κινεζικές γιορτές.Φέτος είναι η Χρονιά του Γουρουνιού.

Περισσότεροι από 450 παρευρισκόμενοι, φίλοι της Κινεζικής κουλτούρας και του πολιτισμού, γιόρτασαν μέσα σε μία ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, τον ερχομό της νέας χρονιάς, απολαμβάνοντας το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμακαι ανταλλάσσοντας ευχές.

Η εορταστική εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς του Αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης και Προέδρου του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Καθηγητή Ιωάννη Γιαπιντζάκη, του Πρέσβη της Κίνας στην Κύπρο κ.  HuangXingyuan, των Διευθυντών του Ινστιτούτου Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, καςΈλενας Αυγουστίδου-Κυριάκου και κ.WangWuxing καιτης Προέδρου του ChinaInternationalInvestorsAssociation, καςHuaLing.Οι ομιλητές τόνισαν ότι μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις ενισχύονται ακόμα περισσότερο οι σχέσεις Κίνας – Κύπρου και προωθείται η συνεργασία των δύο χωρών σε όλους τους τομείς.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετείχαν Κινέζικες ομάδες της κινεζικής διασποράς.Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης Κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς. Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν όταν φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, που παρακολουθούν μαθήματα Κινεζικής Γλώσσας στο Ινστιτούτο Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο, τραγούδησαν στην κινεζική γλώσσα το Κινεζικό παραδοσιακό τραγούδι “JasmineFlowers” και το “HappyNewYear”.

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (https://ucy.ac.cy/confucius/el/) ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2014 σε συνεργασία με το BeijingInstitute of Education (BJIE). Έχει ως στόχο τη συνεργασία με το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Κίνα προκειμένου να αναπτυχθούν ισχυρότερεςσχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, μέσω της προσφοράς μιας μεγάλης ποικιλίας προγραμμάτων και εκδηλώσεων σχετικά με την Κινέζικη γλώσσα, τον πολιτισμό, τις τέχνες, την εκπαίδευση, την έρευνα και την οικονομία.

Category BRANDS, Featured