Κάνε Like!
Μπές στη παρέα μας!

music.net.cy
THE PACIFIC – Αποκλειστικά στην LTV

THE PACIFIC – Αποκλειστικά στην LTV

Παρασκευή : 12 Μαρ 2010 - 20:00

CELEBRITIES

Η νέα μίνι τηλεοπτική σειρά, δέκα συνολικά επεισοδίων, της HBO, «The Pacific» - «Ο Ειρηνικός» σε ελληνική μετάφραση – σε παραγωγή των Tom Hanks, Steven Spielberg και Gary Goetzman, με πολλαπλούς σκηνοθέτες και τουλάχιστον δέκα συγγραφείς (!), έρχεται την 1η Απριλίου, στις 21.15, αποκλειστικά στην LTV, και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας συναρπάσει...

Η τηλεοπτική παραγωγή «The Pacific», ολοκληρώνει κατά μια έννοια το «Band Of Brothers», την προηγούμενη επιτυχημένη σειρά της HBO για τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, σε παραγωγή και πάλι των Tom Hanks και Steven Spielberg. Η κεντρική διάφορα μεταξύ των δυο παραγωγών εντοπίζεται στην γεωγραφική τοποθεσία όπου διεξάγεται ο πόλεμος. Ενώ το «Band Of Brothers» πραγματευόταν τον πόλεμο στην Ευρώπη, το «The Pacific» μας μεταφέρει στα νησιά του Ειρηνικού και πιο συγκεκριμένα στην επέλαση των Αμερικανών Πεζοναυτών κατά της Ιαπωνίας.

 

Όπως και το «Band Of Brothers», το οποίο κυριολεκτικά σάρωσε τα βραβεία ΕΜΜΥ το 2001, η νέα μίνι σειρά έχει βασιστεί εξ’ ολόκληρου σε απομνημονεύματα βετεράνων του πόλεμου, και πιο συγκεκριμένα, στα δυο βιβλία των πρώην πεζοναυτών, With The Old Breed του Eugene Sledge και Helmet For My Pillow του Robert Leckie. Επίσης, αρκετές πληροφορίες αντλήθηκαν από τα βιβλία Red Blood και Black Sand του Chuck Tatum, καθώς επίσης και από το δεύτερο βιβλίο του Eugene Sledge, China Marine.

 

Το αποτέλεσμα της πολυέξοδης παραγωγής – το κόστος της οποίας ανήλθε σε 200 εκατομμύρια δολάρια - είναι εντυπωσιακότατο, ενώ το κάθε επεισόδιο, από άποψη παραγωγής, συναγωνίζεται επάξια κάποιες από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές πολεμικές ταινίες όλων των εποχών.

 

Η σειρά «The Pacific», μας μεταφέρει στις μεγάλες μάχες οι οποίες έλαβαν χώρα στο Γκουανταλκανάλ, στο Πελέλιου, στο Ίβο Τζίμα και στην Οκινάουα, ενώ επιφυλάσσεται μια έκπληξη για το ελληνικό φιλοθεάμων κοινό. Όταν η 1η Μεραρχία Πεζοναυτών σταθμεύει για ένα διάστημα στη Μελβούρνη, μετά την μεγάλη μάχη στο Γκουανταλκανάλ, ο Ρόμπερτ Λέκι γνωρίζει και ερωτεύεται την κόρη μιας οικογένειας ελληνικής καταγωγής.

 

Το ενδιαφέρον είναι ότι η συγκεκριμένη ελληνική οικογένεια δεν είναι μια στερεότυπη οικογένεια του απόδημου ελληνισμού, όπως έχουν συνηθίσει να μας παρουσιάζουν οι διάφορες ταινίες μέχρι στιγμής. Η οικογένεια της ‘Στέλλας’, όπως ονομάζεται η κόρη που ερωτεύεται σφοδρά ο Αμερικανός Πεζοναύτης, τον ‘αγκαλιάζει’ με συμπόνια και αγάπη, παραμερίζοντας τους ηθικούς φραγμούς της εποχής. Η ‘Στέλλα’ παρουσιάζεται ως μια πολύ έξυπνη γυναίκα, με σύγχρονο για την εποχή αλλά και για τα σημερινά δεδομένα σκεπτικό.

 

Το «The Pacific», είναι μια άκρως ρεαλιστική, δυναμική και έντονη παραγωγή ενώ η συγκίνηση λόγω της έντασης είναι αναπόφευκτη σε αρκετές σκηνές. Ο Tom Hanks, ένας εκ των διάσημων παραγωγών, δήλωσε πρόσφατα: “Είναι πραγματικά φανταστική σειρά! Είναι το πιο ακριβό και φιλόδοξο σχέδιο αυτή την στιγμή στον τηλεοπτικό χώρο. Ελπίζουμε να πετύχει.”

 

Η HBO αποδεικνύει περίτρανα, για ακόμη μια φορά, ότι έχει κερδίσει επάξια την φήμη της για τις καλύτερες παραγωγές στην ιστορία της τηλεόρασης, και όχι μόνο.
 

This text will be replaced

300x250
300x100 FB
300x250 C
300x100 B

Επικοινωνία για διαφημίσεις
Scenario Creative Services | group
Τηλ:22511100
Fax:22511102

Scenario Creative Services