1ο Βραβείο στη Cyta στο Διαγωνισμό Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων CY GPP AWARDS 2018

by Νίκος Παπασταύρου | 01/12/2018 10:35

[1]

Η Cyta εξασφάλισε το 1ο Βραβείο στην Κύπρο για Ολοκληρωμένη Πολιτική Πράσινων Συμβάσεων/Προμηθειών, στην τελετή απονομής των Βραβείων CY GPP AWARDS 2018, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, στα Γραφεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, στη Λευκωσία.Στην ίδια διοργάνωση, η Cyta εξασφάλισε ακόμα τέσσερα 1α βραβεία στις επί μέρους «Κατηγορίες Αγορών». Συγκεκριμένα, στην κατηγορία Μηχανογραφικός Εξοπλισμός/Ηλεκτρικές Συσκευές Οικιακής Χρήσης, στην κατηγορία Οχήματα, στην κατηγορία Φωτοτυπικό/Εκτυπωτικό χαρτί και στην κατηγορία Κλιματιστικά.

[2]

Τα βραβεία έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη Cyta και αποτελούν το επιστέγασμα των προσπαθειών μίας δεκαετίας, αφού από το 2008 ο Οργανισμός έχει καταρτίσει και εφαρμόζει Σχέδιο Δράσης για Πράσινες Αγορές. Πάνω απ’ όλα, όμως, αποδεικνύουν στην πράξη τη δέσμευση της Cyta στην παροχή προϊόντων και υπηρεσιών που συνεισφέρουν στην αειφόρο ανάπτυξη, ελαχιστοποιώντας τις όποιες επιπτώσεις στο περιβάλλον από τη δράση του Οργανισμού και μειώνοντας το ανθρακικό αποτύπωμά του.

[3]

Στόχος των βραβείων Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων είναι η αναγνώριση των φορέων που διακρίνονται κάθε χρόνο για τη δημοσίευση Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων ή/και για συγκεκριμένες δραστηριότητες που σχετίζονται με την προώθηση των Πράσινων Αγορών, την εφαρμογή τους, τα συστηματικά μέτρα για εισαγωγή οικολογικών κριτηρίων στις δημόσιες /ιδιωτικές αγορές, κ.α.Ο θεσμός καθιερώθηκε  από το Τμήμα Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών.

[4]

Την τελετή απονομής τωνβραβείων τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

(Δελτία Τύπου της Cyta και φωτογραφικό υλικό, μπορείτε να βρείτε, επίσης, και στην ιστοσελίδα www.cyta.com.cy/pr/pressreleases[5])

Endnotes:
  1. [Image]: http://www.music.net.cy/wp-content/uploads/2018/12/Ph-2.jpg
  2. [Image]: http://www.music.net.cy/wp-content/uploads/2018/12/Ph-4.jpg
  3. [Image]: http://www.music.net.cy/wp-content/uploads/2018/12/Ph-3.jpg
  4. [Image]: http://www.music.net.cy/wp-content/uploads/2018/12/Ph-1.jpg
  5. www.cyta.com.cy/pr/pressreleases: http://www.cyta.com.cy/pr/pressreleases

Source URL: http://www.music.net.cy/1o-vraveio-sti-cyta-sto-diagonismo-prasinon-dimosion-symvaseon-cy-gpp-awards-2018/